Sunday, January 31, 2010

perjalanan kaki.....

30 januari 2010....
aku n alin plan beli tiket ari tuh...hehehehehe...memandangkan aku terdengar sok-sek2 yg mengatakan bahawa tiket2 hampir habis.... aku n alin memulakan perjalanan---------------> memang ramai kot yg kuar arituh... yelar, ari sabtu kot... hihihihi.... train pertama ke bndar tasek sltan.. terlepas cz.. macam biase, macam tin sardin.. aku pn tak nak nek cz ramainya kaum itu......aku tak nak n seboleh2 nya akan mengelak untuk nek kalu terpakse berhimpit2 ngan kaum itu......huhuhu........kali kedua, kami nekad naik..bak kate alin, peluang kedua bkn selalu dtg..padahal kmtr memang akan datang every 20 min..... kwn aku ni memang ske merapu2...hak3....sesampainya di pudu.......ak trus ke keunter pilihan aku... transnasional.... suda tukar lar org yg jage..... kaum itu yg jage.. ala2 garang plak tuh... hampeh... impianku utk nek bas trans cti sem ni hancur berkecai... punah!!!! kerana....... bas kol 11 ke batu pahat da sold out..... hanya alin sahaje yg membeli bas ke destinasi muar pd pukul 11.30am.... aku terus bergegas ke kaunter rank no.2 ak... s&s.... ingat nak turun aitam... tp...tet............. tiket die rm25.. mahal beb.. bek aku trun batu pahat yg hanya berharga rm20.60...hehehehe... tak taw pe motif 60 sen tuh.....aku pn beli.. bas tuh kol 12.00pm... ok lar tuh.. beza 30 min jer ngan alin.. dari tiket trans td.. bas g bp tngal kol 1 jer..tak mo lar..... takde sape teman aku kat pudu nti...ngeh3....

huh... setelah habis menunaikan hajat utama kami.. kami meneruskan misi kami... walking around kl..
huhuhuhu.............. terus kami memulakan langkah ke mydin...(tempat brg2 murah)... alin memang nk beli softlan... aku macam biase.. membeli makanan kegemaranku(gule2 yg bermacam2 perisa) serta bodyshower..lifeboy.... hehehehehehehehe.. habis rm16 kot.... gara2 aku membeli gule2 yg banyak...kui3....
sampai kat tempat baju, aku n alin membelek2 kain baju kurung yg berharga hanya rm10!!! ak teruja nak beli n akhirnya... aku beli satu yg berwarna ungu...

lawa tak??????? aku rase ok lar utk kain yg hanye bernilai rm10.... bak kate org... berbaloi2..... then, aku n alin meneruskan perjalanan ke masjid india... kami tetibe teringin nk g masjid india... hehehe.. tak taw pn.. men terjah jer... tp..alhamdulillah.. sampai gak.....dengan berpandukan sign board....kat situ.. macam2 ader... aku window shopping jer kot... tp tak tahan beb.. takkan tengok2 jer..... ak pn beli gelang tangan kegemaran aku... huhuhuhu......n tudung...... sementara alin pn beli gelang kegemaranya(kami taste len2)..serta beg balik kg..(cz beg balik kmpg alin beso kedabak)......

kan aku cakap.. teste aku sure len ngan korang... ak tak suke yg lip lap cam traffic light tuh.. hehehehe.....pas habis shopping kat masjid india... alin nk g sogo lak... ceritenye bermula disini... dek kerana alin yg kate nk berjimat sgt... korang nk taw... aku n alin berjalan kaki k sogo... kitaorg redah jer... janji ikot jalan lrt... hehehehe.......... pnyerlah mencabar.... paling tak leh settle time melintas jalan 4 line ar....taku beb..... org pn pelik rasenyer... tp pengalaman... siap bley lalu kat dataran merdeka..... huhuhuhu.... lalu DBKL... huhuhu... kami sempat lar gak berhenti2.. bkn berehat,,, tapi... ambik pic... cam biaselar...... memang hobi kami..... memang penat habis.... setelah sampai ke sogo... kami tak pikir pnjg.. trus kami g toilet.. cuci muke yg dah ntah mcm maner....... kat sogo.. tak wat paper pn.. takde yg menarik..hehehehe...... cme minum air jer... kerana kami hampir mengalami dehydrate........ntah..tak wat pape n kat sogo.. ak pn ajak alin g jaln TAR.... tgk ape yg patot... tuh pn.. window shopping gak.... kami berdua dah gile kepenatan.... n bercadang utk balik.... yeah!!!!! setelah sampai kat bndar tasek selatan.. cam biase.. kmtr akn pnoh.... aku memang tak bercadang nk nek.. wlaupun da depan pintu cz  memang dipenuhi kaum itu.. tapi. tibe2------------>  ader org tolak aku n aku tak leh kuar balik semntara alin dah masuk ntah mane2....... ak cam nak nanges kot... keliling aku beb.... tak suke!!!!! nseb bek aku dk tepi tingkap..... tapi cam nk menjerit!!!!!  seboleh2nya... aku tak nk anggota bdn ak sikitpn terkene kaum2 yg ader disekelilingku..... berjaya juga... mungkin kaum disekelilingku baru perasan ader kaum lain ditepi mereka yg sedang keseorangan....argh.. sampai di serdang.. aku berpeloh2 dek kerana panas sgt kat dalam kmtr tuh....... aku pn berjalan lemeh longlai bersma2 alin... tetibe.. kami nampak bus upm.. ntah mane dtg kekuatan kami...kami berlari pecut 100m takut2 pakcik tuh tinggal kami... tapi... hampeh.. memang pak cik tuh berhenti lame... buang tenaga kami jer.... huhuhu.
 tapi nsb bek dapat duk...hak3... hari itu berakhir ngan pengalaman+kepenatan yg melampau.............

tergambar keselekahanku time nie....
www.tips-fb.com

Thursday, January 28, 2010

KAUM ITU!!!!!

Semalam
setelah kami semua balik dari kelas tutorial account................
jeng3...................................................
kami menaiki bas cam biase... means kami menumpang bas serumpun(12,13,14,15,16).... seperti biasenye... bas serumpun lar yg akan menjadi mangsa kami................. tp malam tuh........kenape tetibe bus tu dipenuhi kaum itu.... cz sebelum nih... mostly, 1 bas akn hanye 4 or 5 kaum itu....... owh... mungkin kerana kami ni menumpang n tak taw hal rumah tangge kolej serumpun nih...... almaklumlah..... kami warga kpz hanya mempunyai 1 blok kaum itu............. owh...begitu sedih..... namun... peristiwa itu bermula ketika...............jeng3...
dengan secara tiba-tiba............kurasakan bahawa tempat pemegang yg berada di seatku..... ada orng duduk..(patutlah rase cam sempit)......argh!!!!!!!!!!!!!!!!! kaum itu duduk di tempat pemegang itu... aku terus mendekatkan diriku kepada alin.............dalam mase yg same......ak jd tak tenteram..........ak ni almaklumlah sangat takut kepada kaum itu..........kawan2 yg mngenaliku tahu akan fakta tentangku yg sangat menarik itu................'NAZ MEMANG TAKUT KAUM ITU',  aku ketakutan sambil diketawakan oleh budak2 seat belakangku, ainie n ayuni..... aini berakata 'naz cam orang kene culik', aku pn rase camtuh, rase takut yg amat sgt, sambil alin menenangkan aku 'naz, i'm always be with u' aku tak taw ape dier merepek...... ak tak taw knpe tetibe ak meremang... kerana... ak tak pnh dk rapat2 ngan kaum itu, ak tak suke!!!

sesampainya di kpz, oleh kerana kami hanya menumpang, kami terpakasa menempuh halangan utk kuar dri bus itu, sekali lagi, terpaksa melalui kaum itu..................... menakutkan, aku hampir disiku... fuh!!!!! nseb bek pergerakan aku yg pantas lg tangkas dapat mengawal keadaan itu............berakhirlah episod cerita  YANG MENYERAMKAN INI....

www.tips-fb.com

Sunday, January 24, 2010

batik canting................

ngeee...sabtu dah ahad lalu...berlangsunglah kelas kokurikulum ku.....(koko lo)....erm.... aku sungguh tidak tertahan2 nk g kelas tuh...walaupun kebiasaannya smue orang merasakan malas gilax nk mengattend kelas tuh...kenape aku overexcited g claz tuh???????????????????? jeng3..... cz instructor yg sungguh lawak... mb hobi dier membuat lawak yg kurang pandai(bahase lembut bagi lawak b****) tak leh sebut... mak ak tak bg... hehehehehe................. encik rudi empunya instructor yg mnjadi catalyst kepadaku utk dtg koko..... kne jalan weyh g astaka seni tu.. mau jauh pula..ditambah dgn matahari yg memancar2kn sinarnya.. (ceh, ayat novel, tak blh blah).......hari sbtu.... kelas teori... dk membebel lar pasal kemahiran insaniah tuh...... sehinggalah jam menunjukkan pukul 3.10(walaupun sepatutnye kitaorg balik kol 2.30pm)........ cik rudi terlebih explain..biaselah... dgn gayenyer yg ala2 afdlin shauki tuh........(bdn pn 2x5 jer).... ahad~~~ agak menarik hari nie.. aku, aini serta alin memulakan perjalanan ke astaka seni dgn singgah ke kedai mak cik indon ytk membeli cucur udang(utk bekalan semasa perjalanan yg jauh)..... tetapi, tiada sesiapa pn yg berkeinginan utk membeli air... kami meneruskan perjalanan ke astaka seni, eh...terjumpa k.farha... berlatih teater bangsawan(ntah paper ntah).....kami berharap agar ader lar sesiapa ygsudi menyediakan air untuk kami yang sedang lapar air ni(aini yg ajar..means haus)....erm..arini cik rudi kate bahawasanya kami akan melakukan aktiviti dan bukannya mendengar bebelannya macam semalm........ aktiviti??? kami disuruh mengunakan pemikiran kritis(ki) utk menyelesaikan masalah yg diberi...mule2 ak macam dah keboringan cz aku tak suke bnde2 yg menyumbang kepada sistem keboringan aku ni(sape lar ske boring dk??).... setelah itu...... owh...nampak menarik.....kami disuruh mencipta ape2 gne tali n kertas utk membawa bola(buatan sendiri) n melelui ranjau halangan tanpa menyebabkan bola itu mencium bumi... owh.... kumpulan ku yg diberi name tikar2.com..kenape??? cz alat yg kami buat tuh ala2 tikar gitu, macam sarang spiderman pn ader......hak3...... terdiri daripada...aku, aini, alin, k.nurul, tia, mas, pari n satu2nya jejaka...hak3.. mizi..... kumpulan aku yg agak kecoh.... kerana adanya aku n geng2 aku.... hak3... bkn group kami sahaja, suare sorakan kami juga berjaya mengegarkan astaka seni..hak3(ceh, perasaan lbey).... dalam mase menyiapkan tuh,,, cim rudi telah keluar n....jeng3... yeyeyeyeye.....cik rudi bawak air(macam taw2 jer) aku, aini dah alin.... menjeling antre satu same len tande puas....hak3........kami perlu bawa hasil kami tuh melelui halangan2 yang telah disediakan.. nampak senang.. tapi... mencaabar kesabaran weyh.........tp malangnyer.. bola kami jatuh sebelum sampai ke akhirnya..tapi..kami meneruskan juga cabaran tuh...... huh... selepas itu..... time 4 present!!!!!!!!!!! macam biase, sebelum memulakan segalanya , mereka akan mencari penulis yang bernakat untuk menulis, seperti biase, aku yg terpilih... katenye.. muke aku ni ade ciri2 tulisan lawa... (ceh biasela..bodek).... tyme presentation... erm..aku pn tak taw, setiap kali ak present tanpa buat preparation.. ak mesti akan buat mereka2 smue ketawa terbahak2.. dunno sebabnyer....huhuhu......... usai semue present... kami pulang dengan keadaan kepenatan kerana hari ahad sepatutnyer menjadi hari rilek2 bg kami smue................hehehehehe......setelah pulang..aku terus menghempaskan sehempas-hempasnyer diriku ke katil.........memikirkan exam ekonomi.... hak3...smpai sini jer coretan arini... wokey.. chow!!! salam..... www.tips-fb.com

Saturday, January 23, 2010

3 bulan berlalu.............

salam, kepada blog...
knape aku bg salam kat blog jer....
cz i guess that nobody had read my blog recently....
erm...
rasenye..dah lame beno mengabaikan blog aku yg berwarna hujau ni(my craziest colour).... mb takde bende nak dikongsikan... tp 3 bulan rasenye mase yg terlalu pjg diambil utk kite simpan smuenyer....... aku bkn jenis yg suke suki nk luahkn my probs or share it with others,,,,, but ak taw ak bley tulis kat blog nie cz takde sape yg akan bace my blog nih..... 3 bulan,... bnyak prkare yg aku dah tak leh simpan lame2 dalam ati.. mau meletop cam bom hiroshima nagasaki nati...... hihihihi...... now dah masuk sem2.... ak sudah ikhlaskan ati masuk upm...... alhamdulillah.......... but nobody now how dissapoint me at first..... everybody except me don't know.....hidup in upm semakin menarik.... but ak tak pnh lar tnjukkan aku tak gmbira dk sini.... kne cover2 r... walaupun ati tak segembira mukaku yg cute ni.(ceh, perasaan lbey)..... sepanjang 3 bulan nie, macam2 ak blajar... 1st skali mase dapat result.... kecwanya aku cz pointer jatuh, n aku blh dianggap dapat yg quite low(still 3.xx above).... ak blajar yg smuenye about sincere..... anything u do, be sincere, cz kite akan happy ble kite buat what we most like, actually. aku blajar.... sebenarnya kite blajar tekun2, tp klu tak dapat keredhaanNya, nothing lar...... cz kite blajar utk dapat keredhaannya, disamping berjaye didunia......
i always think that ape yg dah lepas tuh, biar pi lar, life must go on rite???? bak kate pepatah jawa 'let bygone,be bygone'......... mak aku pn tak marah cz die pn berpendirian cam aku.....but next time, don't repeat ur mistake, because person who never learn from their mistake, they are failure........ bak kate alicia keys 'what goes raound, comes around, what oes up must comes down'... hdup cam roda, ble2 mase kte leh ader kat atas n the other side lar.........cti sem kat umah, takde yg tak menarik, same2 ngan my family yg gerek2..... make me feel free from probs.... ble nek sem, berjuang semula.... rndu kt kwn2 aku tyme kat matrik... soalan2 yg aku tnye kat diaorg.... sex:SHE
1. eyh... korang.. aku rndu lar.. sihat x???
2. pe cite skrang???
3. dah adet pakwe????
4. amcam study?????
5: korang rndu aku tak???
6: erm..... korang bukaklar blog aku=(
hehehehehehe..............................sngt2 miss kat mereka2 yg bernama perempuan...... leleki????? bolayan....... hik3........... aritu ak  member2 ku g kaunseling, akak tu gtau, aku ni kuat( kuat k)... die taw ak seorang penyimpan rahsia yg sangat bagus....hik3( cz die dah give up, nk korek2 rahsa aku tp tak dapat, serve u right!!!)hahah........ aku memang takkan cite my probs even to my best2 frens or my family..... hehehehe..........  bg aku, biar lar, malas nk kecoh, rilek sude( bak kate kakakku)........ skrang ni, aku rase my heads serabut gle, tak taw nape,,,,, ak pn penin memikirkan sebab musabab yg menjadikan urat2 otakku berselirat........... biar aku muhasabah jap
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

tak taw gak.. eh, arituh ak men netball, stelah lame retire, ak wat come back( mcm michael schumacer wat come back lak) gler r, stail aku men skrang, dk nk jatuh2 jer, yuh yg smpai lututku bermate skrang... lebam ko, beso mcm buah limau, tp warne purple,,, kaki sakit wooo....mane taknyer, tak wat warm up, men terjah jer.... kengkang2 aku jalan skrang.... huhuhuhuhu................korang nak taw dk teman karib aku now. of course lar FACEBOOK............hauhuahua,,,,,,,,,,,, same jer cam korang, cme aku tak jadi petani yg menternak lembu+kaambing+ikan+kucing.. ntah pape lar, kat status tuh lar yg best,,,, meluahkan ape2 yg terbuku dihati(ceh, jiwang karat seyh)....huhuhu.............. study jap erk.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


sambng sikit jer lg..... swear!!!! ha,ble dah dk layan my fb tuh, terlihat akan aku status2 kawanku yg sudah bertukar2, tidak kurang juge bg mereka2 yg meng'impress' perasaan mereke dilamun ci ntan dalam status2 mereka..... heheheh... jelous??????????? tak kot, sikit jer.. huhuhu. kau blum berkeinginan tuk bergerak setapak maju seperti mereka2 ini...... cz aku rase, it's not a rite time to do such a thing like dats............. hehehe. bak kate status aku, bukan takmo, tapi blum sampai masenyer. ok lar blogku yg sunyi, aku mengundur dri dlu, len kali kte date lagi ha................... anyway, thaks a lot to my blog... luahkan perasaan kat blog ni best, takda complain.huhuhuhu......................... ok lar, sblim mengundur diri, ak nk mengumumkan my new prinsip............ 'NO DEGREE, NO COUPLE, NO MINI COOPER, NO MARRIED' renung2kan dan.selamat beramal.. salam.............


www.tips-fb.com

 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya