Sunday, January 31, 2010

perjalanan kaki.....

style='width: 36px; height: 26px;'/>
30 januari 2010....
aku n alin plan beli tiket ari tuh...hehehehehe...memandangkan aku terdengar sok-sek2 yg mengatakan bahawa tiket2 hampir habis.... aku n alin memulakan perjalanan---------------> memang ramai kot yg kuar arituh... yelar, ari sabtu kot... hihihihi.... train pertama ke bndar tasek sltan.. terlepas cz.. macam biase, macam tin sardin.. aku pn tak nak nek cz ramainya kaum itu......aku tak nak n seboleh2 nya akan mengelak untuk nek kalu terpakse berhimpit2 ngan kaum itu......huhuhu........kali kedua, kami nekad naik..bak kate alin, peluang kedua bkn selalu dtg..padahal kmtr memang akan datang every 20 min..... kwn aku ni memang ske merapu2...hak3....sesampainya di pudu.......ak trus ke keunter pilihan aku... transnasional.... suda tukar lar org yg jage..... kaum itu yg jage.. ala2 garang plak tuh... hampeh... impianku utk nek bas trans cti sem ni hancur berkecai... punah!!!! kerana....... bas kol 11 ke batu pahat da sold out..... hanya alin sahaje yg membeli bas ke destinasi muar pd pukul 11.30am.... aku terus bergegas ke kaunter rank no.2 ak... s&s.... ingat nak turun aitam... tp...tet............. tiket die rm25.. mahal beb.. bek aku trun batu pahat yg hanya berharga rm20.60...hehehehe... tak taw pe motif 60 sen tuh.....aku pn beli.. bas tuh kol 12.00pm... ok lar tuh.. beza 30 min jer ngan alin.. dari tiket trans td.. bas g bp tngal kol 1 jer..tak mo lar..... takde sape teman aku kat pudu nti...ngeh3....

huh... setelah habis menunaikan hajat utama kami.. kami meneruskan misi kami... walking around kl..
huhuhuhu.............. terus kami memulakan langkah ke mydin...(tempat brg2 murah)... alin memang nk beli softlan... aku macam biase.. membeli makanan kegemaranku(gule2 yg bermacam2 perisa) serta bodyshower..lifeboy.... hehehehehehehehe.. habis rm16 kot.... gara2 aku membeli gule2 yg banyak...kui3....
sampai kat tempat baju, aku n alin membelek2 kain baju kurung yg berharga hanya rm10!!! ak teruja nak beli n akhirnya... aku beli satu yg berwarna ungu...

lawa tak??????? aku rase ok lar utk kain yg hanye bernilai rm10.... bak kate org... berbaloi2..... then, aku n alin meneruskan perjalanan ke masjid india... kami tetibe teringin nk g masjid india... hehehe.. tak taw pn.. men terjah jer... tp..alhamdulillah.. sampai gak.....dengan berpandukan sign board....kat situ.. macam2 ader... aku window shopping jer kot... tp tak tahan beb.. takkan tengok2 jer..... ak pn beli gelang tangan kegemaran aku... huhuhuhu......n tudung...... sementara alin pn beli gelang kegemaranya(kami taste len2)..serta beg balik kg..(cz beg balik kmpg alin beso kedabak)......

kan aku cakap.. teste aku sure len ngan korang... ak tak suke yg lip lap cam traffic light tuh.. hehehehe.....pas habis shopping kat masjid india... alin nk g sogo lak... ceritenye bermula disini... dek kerana alin yg kate nk berjimat sgt... korang nk taw... aku n alin berjalan kaki k sogo... kitaorg redah jer... janji ikot jalan lrt... hehehehe.......... pnyerlah mencabar.... paling tak leh settle time melintas jalan 4 line ar....taku beb..... org pn pelik rasenyer... tp pengalaman... siap bley lalu kat dataran merdeka..... huhuhuhu.... lalu DBKL... huhuhu... kami sempat lar gak berhenti2.. bkn berehat,,, tapi... ambik pic... cam biaselar...... memang hobi kami..... memang penat habis.... setelah sampai ke sogo... kami tak pikir pnjg.. trus kami g toilet.. cuci muke yg dah ntah mcm maner....... kat sogo.. tak wat paper pn.. takde yg menarik..hehehehe...... cme minum air jer... kerana kami hampir mengalami dehydrate........ntah..tak wat pape n kat sogo.. ak pn ajak alin g jaln TAR.... tgk ape yg patot... tuh pn.. window shopping gak.... kami berdua dah gile kepenatan.... n bercadang utk balik.... yeah!!!!! setelah sampai kat bndar tasek selatan.. cam biase.. kmtr akn pnoh.... aku memang tak bercadang nk nek.. wlaupun da depan pintu cz  memang dipenuhi kaum itu.. tapi. tibe2------------>  ader org tolak aku n aku tak leh kuar balik semntara alin dah masuk ntah mane2....... ak cam nak nanges kot... keliling aku beb.... tak suke!!!!! nseb bek aku dk tepi tingkap..... tapi cam nk menjerit!!!!!  seboleh2nya... aku tak nk anggota bdn ak sikitpn terkene kaum2 yg ader disekelilingku..... berjaya juga... mungkin kaum disekelilingku baru perasan ader kaum lain ditepi mereka yg sedang keseorangan....argh.. sampai di serdang.. aku berpeloh2 dek kerana panas sgt kat dalam kmtr tuh....... aku pn berjalan lemeh longlai bersma2 alin... tetibe.. kami nampak bus upm.. ntah mane dtg kekuatan kami...kami berlari pecut 100m takut2 pakcik tuh tinggal kami... tapi... hampeh.. memang pak cik tuh berhenti lame... buang tenaga kami jer.... huhuhu.
 tapi nsb bek dapat duk...hak3... hari itu berakhir ngan pengalaman+kepenatan yg melampau.............

tergambar keselekahanku time nie....
www.tips-fb.com

0 orang lompat katak:

Post a Comment

rase nak mengkeji tak???


 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya