Monday, February 08, 2010

seketika

hmm... nak tulis sikit jer...
skdar ade2... hak2... tetibe rase nak tulis....... ape gunenye blog ni kalu ak tak tulih...
hobi ak tiap hari, on9 dan bace cerpen kat penulisan2u.com.... wah, ceritenye syok habis... kelakar+jiwang karat+best...  hehehehe....... ade satu ayat yg buat aku teringat2... hehehehehe.... die tulis... 'cinta saya hanya untuk suami saya'.. cewaaaaahhhhhhhh................. gilx r ayat.... knape aku berminat dengan ayat nih??????????? sebab ayat dier tuh same ngan prinsip aku... heheheheehehe............. seronok bler ade ayat yg mengukuhkan prinsip aku tuh... macam akta yg melindungi...(ceh, mentang2 belajar law).... sebab tu lar..
aku tak berminat langsung dengan bab2 yg berkaitan ngan chenta-chintun nie.......... yerk,,,, tak menarik... heheheheheheh............ sebab, in my view, belum sampai masenye.. n aku takkan buang mase+duit topup utk bende2 tuh cz 4 sure, klu dah terjebak ke kancah itu, pastinya beribu2 lemon duit n bersaat2 mase akan dibazirkan...hehehehehehe...........tuh jugaklah sebab knpe aku tak penah couple smpai skrang.... aku sangat gembira dgn kondisiku sekarang...ngeh3........ www.tips-fb.com

Sunday, February 07, 2010

cheritaku.....

batu pahat, tnggu kepulanganku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wah, tidak sabar rasanya mau ketemu sama mak n ayahku....
setiap minggu, dgr suare sahaja...... tanpa melihat rupa fizikal sebenar mereka....................
argh....tidak tertahan nak makan sayur lemak masakan ibuku.memang mantooooopppppp............
lg2 bile aku yg potong2 sayur tuh.bertambah sodaaaappppppp...................
tak sabo nk ajak ayah jalan2 g pantai, air terjun.....
uish.....seronok............................
nk jmpe kakakku yg giler...........
ceh.... sebenarnya tak sabo nk tgk citer korea yg die janji nak tnjuk kat aku...........
katenye dalam mesej smlam 'angah, tak dapat nk simpan bnyk cz storage da pnuh'
wah.aku membayangkan yg cherita yg die nak tunjukkan kat aku memang banyak................
ak lak, tak sabar nk menghadiahkan kakak aku game kesukaannya... game cari2 brg tersembunyi......
ngeh2.. walaupun game fav dier chuzzle..... yg juga menjadi game kegemaranku ketika tension.....................
adik2 ku pula.. tak sabar nk gaduh2 n men kejar2 ngan diaorg...


adikku yg 1st aka abg........
dier janji nak treat me rojak kat kedai tapo atas gaji pertama dier...
seperti yang dijanjikan... ngeh3... 1st time dier nak blanje kami sekeluarge........
mintak yg murah2 sudah.... cz ak rase, pendapatan ak n akak aku sebulan lebih banyak dari dier keje..
walupun kami hanya dk belajar sahaja............
takpe, bg dier pengalaman keje, sementara tngu spm nih.. bior dier tahu macam mane susahnyer cari duit..
nti baru lar dier blajar pndai2......  hehehehehe...............

adikku yg last aka anas(form 2)...............
tak sabo nk men jutaria ngan dier.hik3........ak yg belanja dier beli.. walaupun dah beso kedabak, kami tetap men bende tuh......hehehe........ perhubungan ak ngan adik bongsuku ini memeng extreme.. kami sering ber 'wrestling'...... kerana kami berdua terkenal dengan sikap keras kepala di kalangan keluarga kami..... hihihihihihi~~~~~~~ walaupun begitu, kami sering merakamkan video klip bersama2 melalui telefon bimbit kakakku.... ngeh3......... dier nie kalu wat sambal kicap.memang masyukkkkkkkkkk......... mak aku kate lar......hehehehehehe

kenyataan...
biler ak n akak aku cuti sem..kedua2 adikku begitu seronok menunggu kepulangan laptop kami.. bukannya kami...hehehehehe............
                   butir2 keulangank:
                         tarikh: 12 februari 2010
                         masa : 12 tengah hari
                         tempat: stesen puduraya
                         destinasi:batu pahat www.tips-fb.com

Friday, February 05, 2010

my today............

kadang-kadang, mendengar itu lebih baik dari bercakap.... tapi, kadang2.. bile kite tak diberi peluang utk bercakap.....argh!!!!!!!!!!!!!!! masalah ditimpakan ke atas diri kita, malangnya, masalah kita, kita nak timpakan kat sape!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! senyum tak bermakna sentiasa bahagia tanpa problem........ senyum tu dapat buat hati yg sedih jadi gembira sekejap------------------------> @!!!%&*< kenapa ada orng suka meluahkan tetapi tak suka mendengar luahan!!!!!!!!!!!!!!! bercerita tentang kebahagiaan tanpa memkirkan org lain........... bercerita tentang pengorbanan tanpa tahu erti sebenar  pengorbanan????tabah, cekal, kuat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
walaupun kita bukan siapa2 pada mereka yg merupakan segala2nya buat kita............. sesekali, jadilah pendengar yg setia dari berbicara mengenai kita........
www.tips-fb.com

Tuesday, February 02, 2010

sabar

assalamualaikum...
hmmm.. dis week.. aku belajar banyak on sabar...  islam juge ade cakap, sabar itu sebahagian dari iman.... hm..... tp kadang2.. sabar tuh ade hadnyer....sebagai manusia, kite ni tak terlepas dari wat silap... nobody perfect... tp, we can try to be perfect kn........ sebagai manusia, membuat kesilapan itu adalah suatu yg bagus klu kte tgk dr sudut positif, pnh dgr learn from mistake???? tp, kalu kite dok ulang2 kesilapan yg same, kite ni tergolong dalam golongan manusia yang gagal.........opssss.... masuk balik bab sabar nie..... kadang2, terlalu sabar ni akan membentuk satu lubng hitam dalam hati kite.. iaitu dipanggil dendam..... huh... penyakiit nie sangat bahaya kepada umat islam........ mungkin susah nak maafkan seseorang tuh.. mb kerana kesalahan yg dibuat tuh sangat memberi kesan kepada kite.. dah tuh.. yg membuat masalah tuh.. tak reti2 nak mintak maaf, takkan kite nk suh dier mintak maaf plak kn????? ntah ape plak nti...... tp, selagi kite boleh sabar, sabarlah... hari tuh, sy ader terbaca sepotong ayat.... makne die agak2 macam nih lar.... mungkin Allah tak de sebab nak memberi kite pahala, oleh itu, die jadikan perasaan sabar kite tuh sebagai satu sebab utk Dia kurniakan pahala kepada kite.... ok x?????  memang senang utk memaafkan, tp susah utk melupakan,,, rite????? kalu org tuh tak reti2 say sorry, kite anggap die jahil n tak tahu bile wat salah tuh, kne mintak maaf.... smlam... mase presentation bizz com... one of my friend wat tajuk pasal kemaafan, lihat seseorang itu sebagai bayi yang baru lahir, then, kamu akan lebih mudah untuk memaafkan.....saya fikir cam tuh gak..... malam tadi.. dgr ikim.fm..... pasal maaf gak.... care mudah utk memaafkan seseorang... mule2.. kite maafkan dier jer, n bukan perkara yg dier wat kat kite, then, lame2... automatically, kite akan lupekan segala perkara yg di wat kat kite... oya rase, kite maafkan jer smue kesalahan mereka... sabar jer.... kerana ciri2 orang beriman adalah orang yang dapat menahan kemarahnnya......daripada meletus.. kebabooommmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fikir bahawa, setiap org wat salah n kite patut maafkan die, nabi pn ampunkan umatnyer.. inikan pulak kite, manusia yang kerdil ni....... jgn simpan dendam cz itu hanya akan mambuat hati kite lagi keras....... susah klu ati da keras.......jgn harapkan sesuatu yg sama terjadi pada org tuh.. tak bek doakan yg buruk2 kat org... cz die pn manusia gak.. kite kne yakin bahawa Allah tu maha adil..... mungkin Allah akan balas degan bermacam2 cara.. tak kena pada die pn.. mungkin kat anak2 cucu dier... atau kat akhirat..... yg penting.... yakin dengan kekuasaanNya.... then... hati kite akan lebih tenang............ easy to forgive other, difficult to ask for forgiveness..........wassalam.............
www.tips-fb.com

 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya