Saturday, March 20, 2010

dush3....................

alhamdulillah, maseh dipanjangkan umo utk tulis kat blog nih......
2,3 ari ni..... banyak yg mendatangkan kemarahan shaye...
nak taw?????
shaye da cakap ngan die, perlahankan suare+sound time sy solat..
pekakkah die, atau suare sy halus sgt????????
anda rase????????
erm......
shaye tak kesah...
bile anda nak memekak+bising+tgk movie kuat2..
tp tolong...
jgn buat benda2 itu time saye solat+tido...
saya cukup tak suka...
time tido shaye maseh boleh bersabar...
tp bile saya sedang menghadapNya...
jgn sesekali anda buat bende itu....
shaye akan cukup marah.....
bukan sekali anda buat perkara sebegitu..
dah banyak kali...
bukan shaye tak pernah tegur anda...
setiap kali...........
anda ade penyakit amnesia k???
slalu lupe sampai setiap kali, perlu shaye ingatkan.....
mujur...
Allah beri shaye tahap kesabaran yg agak tinggi.....
jika tidak, suda lame shaye mengamuk....
tahu!!!!!!!!!!!
klu anda cakap shaye tak bertolak ansur...
dah penat shaye bertolak ansur....
penat~~~~~~~~~~~~~
anda nak tahu....
shaye paling tak suka kawasan saya bersepah2...
tp anda???????????
shaye paling tak suke ade helaian rambut atas lantai...
sehelai pun..
shaye paling tak suke..
tp anda??????
bukan anda tak tahu..
bukan shaye tak pernah beritahu..
itulah anda.....
pelu diingatkan setiap kali...
pun shaye tak suke....
kenape??????????
bile pintu terkunci....
anda biar shaye terkapai2......
4 jam.....
anda tahu betapa shaye geram....
bukan sekali..
dh banyak kali.....
itulah anda............
shaye terjaga pukul 1 pagi...
sebab......
suare anda yg macam nak runtuh bangunan.....
shaye tegur...
macam biase...
dah banyak kali....
anda tak ade perasaan @ buat2 takde...
atau anda tak tahu...
org tido tuh...
takkan bngun2 sampai pagi....
takkan terjage dgn suare anda tu....
bukan sekali.................
shaye dah tak tahan dgn smue ini...
anda?????????
tak rase pape....
sebab shaye yg mengalaminya.......
....................................................................................................................................
kamu,
shaye ni taklah baik sgt......
tp tolong..........
kamu jgn buat shaye macam takda perasaan.....
jgn kamu ingat.....
saya ni seorang yg cukup sabar.......
senyum sahaja............
bila kamu buat ape2 kat shaye...
keluarkan perkataan yg myinggung shaye....
shaye balas dgn senyuman...
tp ,
kalu kamu yg kene dgn org len...
tarik muka.....
kamu,
kamu kena tahu..
ape yg kamu rase bila org buat kamu...
macam tu lah shaye rase...
cuma shaye tak suke luahkan.....
shaye bukan org yg terlalu ikut emosi...
bila marah..
buat muka marah..
bila merajuk..
tarik muka....
tp tolong...
kamu jgn buat shaye macam nih....
kerana saya org yg susah nak marah...
tp bila shaye dah marah..
maknenye...
shaye betul2 marah......
shaye tak suke marah2.......
shaye tak suke emosi2......
dan
shaye harap kamu2 dan anda....
tahu..
shaye ni manusia biase yg ade perasaan...
marah+geram+benci+menyampah+meluat.....
tp..
shaye bersyukur...
terima kasih ya Allah...
kerana memberi shaye kesabaran...
sampai ke tahap ini.....
jika..
kalau tidak..
mungkin kamu2 dan anda.....
tidak mahu lg dekat dgn shaye....
kerana shaye tak seperti yg anda+kamu2 bayangkan...


shaye...
miss mini cooper
www.tips-fb.com

Sunday, March 14, 2010

saya sayang mereka!!!!!!!

www.tips-fb.com

hati yang kau sakiti~~~~

jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya


* maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai


** tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa


reff:
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya


ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti


repeat *, **
repeat reff


ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti
Lirik lagu Rossa – Hati Yang Kau Sakiti ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Rossa – Hati Yang Kau Sakiti. www.tips-fb.com

Saturday, March 13, 2010

satu cherita





ouh... sudal lama rasanya tidak ketemu sama blog... i mish u so much.. muaxxxxxxxxx.... huhuhuhuhu........ sompat juga aku mencuri mase di tengah2 lambakan assignment yg menggunung ni untuk melayan blogyg telah aku lahirkan nih... buat pe buat blog kalu tak tulis.. ye dak??? hahahahaha.... kebelakangan nih.... erm.... kuiz serta assignment... sgt merimaskan..hahahahaha.... sampai malas nak wat... cmnilah.. dah ni jalan yg aku pilih... kne teruskan sampai ke akhirnya... hehehehehehehe....... tapi.. macam takda papa nak tulis.. mungkin tiada yg begitu menarik sepanjang ke silent 'an ak dari blog nih... hmmmmm... mngkin ader sesuatu yg blh ak kongsi.. berfikir-----------------------------------------> sepanjang minggu nih, aku banyak tengok teater bersama2 kawan2 ku... sempena festik kat upm nih... first, tgk bersame2  diya..... my ex-neighbour.... menonton ika pnye college.. cz ika jd pelakon...hihihihihihihi.. walaupun ceritanya agak meleret... skrip betul2 terbelit2... hahahahaha..pastu, menonton teater kolej, 2,3 kucing berlari.. bersame2 GENG KAPAK TUMPUL yg beshhhhhhhh.............enjoy watch it with all of u, guys!!!!!!!!!! then, this week, aku beli 3 tudung... i really2 like my new tudung!!!!!!!!!!!hmmm.... then, sibuk menyiapkan assignment2... fuh.. memeningkan kepale......ak semakin hari, semakin addict on mini cooper... erm.... my dream car...huh... quite high demand... but who cares.... i'll buy it with my own money.. nothing to do with others... tadi g kelas batik canting bersame2 cik rudy.. die tumpangkan kami...wah.bahagie!!!!!!!!!! cz shaye duk kat depan...hahahahahaha......... sangat seronok dengan kelas batik hari nie... thumbs up to ainie, alin, aya n zaidah!!!!!!!!!!




www.tips-fb.com

Wednesday, March 03, 2010

semoot, perempuan dot2

owh..baru ade mood utk blogging... erm.. tak taw kenape..... mungkin sebab lambakan assignment yg tak taw bler nak finished... hehehehe........... mukhadimah post kali nie... cerita tentang kelas koko... batik canting~~~~~~~~~~ owh.. encik rudi!!!!!! shayer sgt menyukai n meng'admire' anda!!!!!!!  kami kene buat lakaran utk batik..fuhhhhhh....... tetibe, ak stress gler.. yelar..shayer takde bakat melukis... shayer sgt berbakat dalam tekan menekan kalkulator!!!!!!!!!hak3.... shayer serta rakan2 sememangnyer tiada bakat dalam seni.....owh.tidak!!!!!!!!!! kami membuat lukisan semut hasil dari perahan otak2 kami,,,,,,,,,tetapi.. bler sampai kat cik rudi, cerita yg sepatutnyer serius, menjadi lawak b***h yg membuatkan suara jantanku kluar..... tawa pontianakku kluar.....hahahahahahaha........."semut yg berada di awang2an, bunting.. tetapi keguguran setelah melalui batang pokok yg usang, suaminya lari naik layang2"............sense of humor!!!!!!!! wah, seronoxnyer klu aku mempunyai seseorang yg ader ciri2 itu!!!!hahahahahaha..........walaupun sudah tamat kelas batik canting itu....kami belum menemui hasil yg diingini menyebabkan kami bermuram durja setelah kelas!!!!!!!!!!!
malamnyer.shayer besame bawang hangus a.k.a alin, pergi ke tayangan unggul... teater perempuan dot2... tajuk dier sgat menarik minat sehingga panggung percubaan dipenuhi manusia....... wah.. macam best... ak serta alin punyalah beratur...tetapi rupanya....kami tersalah barisan, barisan yg sepatotnyer untuk masuk, kami anggap sebagai barisan membeli tiket.uishhhhhhhhhhh..... malu, serta tawa niyang rapik alin terkeluar...... sebelum masuk...ak terjumpa dgn buah hati poengerang jantongku, SITI NATIEQAH BT MOKHTAR........ kami menonton teater itu bersame2...uish... seronox sekali kerana sudah lame kami tidak melakukan aktiviti bersame2....cerita malam tuh.. not bad..tapii banyak sgt2 aksi yg tidak sepatotnyer dilakukan oleh mereka... lebih2 lagi, semuanyer beragama islam... pakaian yg sgt2 menjolok mate..... ish3... tu jer kelemahan teater nih... jalan cite.... 4 star... menarik!!!! sebelum menamatkan post kali nih. ak nak umumkan bahawa. ak dah dapat beli novel yg aku cari selama nih BIARLAH YM BERBICARA, HANNI RAMSUL.... lokasi=mph midvalley!!! www.tips-fb.com

 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya