Thursday, November 11, 2010

dulu vs sekarang

style='width: 36px; height: 26px;'/>
owh.. bunyi tajuk macam kes dalam law plak... hahaha... ala2 felthouse vs bindley.. http://www.emocutez.com.. erm...mulai hari nie dan seterusnya.. blog ini hanya akan mempunyai post yg tak berunsur cerita2 peribadi..okey..sebab ak dah ade private bloghttp://www.emocutez.com... di sini..ak nak mulakan... cerita pasal dulu vs sekarang.. erm... bukan UMNO.. tu dulu.kini dan selamanya..... ok.. ak bagi key point la ek...

  • dulu: study sungguh2 tanpa gangguan ape2.. lagu2..movie2.. mahupun hiruk pikuk...
  • sekarang: huish.. kalu takde laptop depan mate.....cepat je indah lelapku tuh berkumandang dalam siaran..
ok... mari kita bersama2 bincangkan sebab musababnya.. sebab pertama yg daat aku discover.. mestilah kene ade laptop.. dulu mane korang ade laptop..  so..sekarang da ade laptop canggih2... mesti la gunakannya dalam ape keadaan sekalipun...takkan nak simpan buat perkasam kot, kan3. pastu, sebab yg kedua adalah kewujudan facebook yg menjadi kegilaan ramai..kalah lady gaga.. erm, kerana,,, facebook dah menjadi keperluan sekarang, selain menjimatkan kos.. hmm.. jimat kos ni berkaitan dengan pengumuman2 atau pemberitahuan yg perlu dibuat mengenai ape2.. contoh: pembatalan kelas.. kalau takde facebook.. gagah nak hantar kat sorang2.. gtau kelas batal.. kos kredit biasanya akan melambung tinggi bila ade kes2 batal kelas, kelas ganti atau sebagainya.. setuju x?? satu lagi.. kalu tak bukak fb.. macam dok kat dunia lain.. yela.. kan barita2 selalu diupdate melalui FB.. contohnya yg #@%%$.. seperti "i rindu u lar".. ni adalah status yg menjadi ketidaksukaan ak.. sesi meluahkan perasaan yg diumumkan.. satu lagi sebab mengapa laptop perlu ada didepan mate sentiase adalah utk download2 lagu2 dan movie... huhuhu.. yela.. org yg banyak movie ni boleh la berbangga kerana bila org boring je.. die la yang akan dicari...

  • dulu: pakai baju beso2 je.. tudung pon sopan je
  • sekarang: baju nak ade trend.. tudung lilit2..sampai da macam hantu bungkus
hmm.. fenomena ni memang biase terjadi terutamanya bile dah melangkah kat alam universiti nih..yela.. dulu dok asrama.. dok sekolah agama.. mane boleh pakai tudung2 n baju2 camtuh..... ha.. bile dok sampai sin.. tenok kawan2 pakai baju trendy...uish.. mane boleh tahan kan.. nti diaorng cakap tak up to date pulak.. bile pakai baju yg macam tak sesuai.. ade la yg cakap 'hmm..pakai baju ni ke??" hahah..utk org yg tak boleh dikomen.. ha..pastu..msti akan tukar penampilan.. bg semua org terpegun..kan.. tudung plak.. bile da lilit2..ha.. memang..rambut tutup..tapi..eh..apesal dada tak tutup???? ish.... bahaya utk pandang kaum yg bukan sejenis okey.. memang la diaorg diam je.. tp hati diaorg?? nafsu mereka ade 1..tapi tu la yg tak terjaga okey.. ingat tuh wahai muslimat...

  • dulu: hish, no couple2 nih..mane oleh
  • sekarang: pakwe itu penting
ni lagu kerap berlaku... dulu cakap..ish..ade pakwe ni menyusahkan la..itu la..ini la.. sekarang? ha.. berkepit kesana sini....main cuit2.. manja... kenape?? mestilah nak ada.. nanti kawan2 cakap..aku tak laku pulak.. ish....buakn kite tak cantik.. body pon lawa.. diaorg yg muke average pon boleh ade pakwe.. tu la yg mendorong mereka2 ni ade pakwe.. mestilah jelous bile hp kite senyap je.. hp orang lain.. setiap saat..kalau boleh.. sentiasa berbunyi je..tiap malam bergayut je..takkan kite nak bergayut kat pokok je kan.... hahahaha...... ha.. bile dah couple ni pulak.. macam yg kite taw..takkan nak kuar bertiga..mestilah due orang je.. barulah boleh darase feel keromantikan tuh... @#$%$%#$.. hey, klu berdua, mesti ade yg ketiga okeyyy......so.. jaga2 sikit... ak tak nak cakap lebih2 pasal bende ni.. takut ak yg terjebak.. mintak2.. Allah hindarkan kita dari ape2 yg menjurus n mendekati zina okeyy...

hmm..rasenye..ini lah yg boleh dikongsikan utk post nie.. so..kalau korang perasan.. aku tekankan kat perubahan negatif.. memang..post pengajaran namenye.. mintak2...kita ni sentiasa berubah kearah kebaikan dan bukan keburukan ..insya-Allah...... www.tips-fb.com

3 orang lompat katak:

Lynn Yusuf said...

nk wt pembetuln sket..
nafsu laki ada 1 je, pompuan yg ad 9 nafsu..
tp, 1 nafsu laki, xdpt dikawal dgn 9 akal mereka..

oya nazira said...

tq lynn... hahha.. silap suda...

Lynn Yusuf said...

WELKAM!
;)

Post a Comment

rase nak mengkeji tak???


 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya