Thursday, March 31, 2011

this is how i feel rite now..

diet...sleep....assignment....hurm..d most important things..
MACAM MANE NAK JAGA HATI SEMUA ORANG!

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

orang buat..i nak jugak..

wah..ape yang i buat???? hm...sekarang musim blooger buat doodles...ok2..i tahu.. sekarang pon tengah musim durian...ape itu binatang doodles tuh?? hmm...ni lah cartoon comel2 yang kita buat guna PC or lappy.... hah..sebenarnya i nak berbangga gagak kerana i berjaya buat 2 doodles yang tak comel...percubaan pertama..
tangan i parkinson..sebab tuh lukisan nampak bergetar2.. 
i rase..i rase lah..yang ni cumel sikit jeh dari yang 1st


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

manusia memang selalu tak puas!-bhg 1-

http://www.emocutez.comwah...tajuk i hari ni becirikan kemanusiaa... wah..i dah berdaftar dgn UN k??? PBB k?? nope.. manusia tak puas ape ni?? tolong lah katakan!! okeh2... macam i dan korang tahu...sifat manusia... sentiasa tak puas dengan ape yang diperolehi...sentiasa inginkan yang lebih.. hurm.. pada i... sifat-sifat tak puas hati ikan pari ni....sangat sesuai bila :
1. kawan-kawan korang sangat berjaya
    ish..dalam hal nih..i rase..kita patut jadikan kawan kite tu 'benchmark'(wah gitu) supaya kita ni lebih berusaha
    belajar rajin-rajin lagi...
2. bila beribadat
    wah..ini i sangat setuju!! berlumba-lumba bile melakukan ibadah....kalau die buat solat sunat...hah...jom lah   kita buat berganda2 lagi...but make sure..IKHLAS taw!!! bukan nak meunjuk-nunjuk kepada sekalian alam bahawa anda calon syurga.
3. bila melakukan kebaikan.
   bila ternampakkan terlihat kawan2 korang melakukan kebaikan... seperti contohnya memberi makan kepada semut liar...contohi mereka... tapi...yang ini pon kena ikhlas.... tapi jangan risau..bila kite ikhlas.. automatically.. cahaya nur keikhlasan itu akan terpancar memancar.. toksah lah buat kebaikan semata-mata nak mendapat pujian dari sekalian warga semut..hokeyy..
entry ini adalah bahagian pertama yang fokus kepada sikap positif
http://www.emocutez.comkenape tibe2...entry i jadi tk comel ni???
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Saturday, March 26, 2011

selamat menyambut earth hour!!!

http://www.emocutez.comhah!!! selamat menyambut earth hour!! sambut tak??? i sambut hokeyy.. sangat mesra alam kan...i kan cik pencinta alam..heheheh.. yang i taw...kena tutup lampu 1 jam..8.30 sampai 9.30.. jangan lah sape2 pertikaikan setakat sejam..apelah sangat..hey dude..kalau semua orang tutup lampu..imagine how much energy could saved!!! then...jangan ade sape2 yang nak menyombong tak nak sambut yep.. i sure.. busut2 di seluruh dunia pon gelap.. sebab semut tuh lebih menghargai alam sekitar ni....ade yang siap kabo.. bumi ni satu hari akan hancur gak..heyy...please!!! tujuan kita hidup kat bumi ni nak memakmurkan bumi hokeyyy... hari kehancuran tuh pasti.. so.. tolong jangan kaitkan bende yang pasti terjadi!!!( hormon marah i tetibe tak terkawal, remote control hilang!)..pesanan ikhlas dari cik buaya albino mesra alam semesta....


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

susah,....

amaran...entry nih berbentuk serius..amaran..amaran...
susah..ape yang susah??? oh.. i admit..mengira anak semut yang baru lahir sebagai inventory memang kerja yang susah nauzubillah...tapi..ini ade yang lebih susah...nampaknya...i semakin serius tenggiling nih.... satu yang i..erm,... bukan i je...semua warga manusia..semot...buaya...siput dan tidak ketinggalan unta...selalu buat.... owh..bukan buat..tapi lakukan... adalah sentiasa menyalahkan orang lain dalam semua hal yang tak kena... erm.. i pon selalu buat..tanpa sedar...contohnya...bila korang beli baju...pilih2 baju... eh..jumpa yang lawa... macam paris hilton+victoria puny baju.. yelah..nak jadi paris hilton wannabe....so.. sekali mak katak .. baju saiz anak ikan keli pulak... kecik... so...ape 1st sentence yang akan korang ungkapkan(wah ayat semakin maju)... i nak teka!!!! i nak teka!!! 'WEH, BAJU NI KECIK SANGAT LAH'... kan2..even i pon selalu berkata-kata unta sebegitu...... kini i mula sedari..(wah, ayat novel tuh).. yang sebenarnya... ayat yang i dan korang-korang semua patot katakan adalah..'WEH, AWAT LAH AKU NI XXL SANGAT...MANE LAH MUAT BAJU SAIZ ANAK SEMUT KENA PENYAKIT BANTUT NI!!'.... hmm..nampak tak perbezaan dan penekanan di dalam kedua-dua dialog diatas... i suka sangat cari kesalahan orang... yang sebenarnya punca segala masalah tu adalah dari i sendiri....jom lah sama-sama bertekad membawa berkat bersama-sama i.... pegang kata-kata yang segala masalah yang berlaku adalah berpunca dari diri i sendiri.. so.. jangan sedaya upaya seboleh mungikn mencari kesalahan orang lain yang sebenarnya hanya menyumbang 0.000001% je dalam masalah yang terjadi pada diri kita ni...... marilah berusaha...okep!!!!
*p/s: tolong jangan aplikasikan ape yang i cakap ni bile nak membeli baju jeh yep!!! aplikasikan dalam kehidupan seharian...

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Thursday, March 24, 2011

earthquake...

earthquake hits thailand just now.. 6.9....come closer to malaysia...pry for their safety... malaysian.. beware!!!
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Wednesday, March 23, 2011

bile i dah lupe diri!

rupe-rupenye.. buat assignment itu lebih indah dari mengira anak semut yang baru lahir... wah..... setelah 4 sem i bertapa martopo di bumi banyak pokok nih.. baru i rase indahnya buat assignment....haahhahah... assignment yang free of copy paste sangat menyeronokkan..hahahah.. rase macam nak lompat bintang 50 kali sempena meraikan hari nih...keh3....maksimum muka surat yang diwasiatkan kat i 2 pages.. nak lebih boley tak???????

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

hargailah!!

bile sakit.. barulah i terkedek-kedek unta menghargai masa sihat walafiat i...
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Monday, March 21, 2011

cerewet itu menjengkelkan?????

salam mesra alam.....wah... i memang tengah bersemangat mengekalkan alam flora fauna bumi kita...( patutkah i tukar course??) hokey2... tajuk i macam sinetron kat tv3 tak???? ye kan! harus cakap ye! harus sedapkan hati i yep! so... cerewet..hmm... nak i bagi definisi kamus dewan edisi 3 cetakan 2011 muka surat.bla....bla....bla.... wah... sila berusaha bersusah payah cari sendiri... mau tadah sahaja ye... i malas nak tolong! buaya pon pandai berusaha curi ayam pak mail untuk dibuat hidangan taw! so.. berbalik pada tajuk i... bagi i.. cerewet tu.... boleh ditafsirkan dalam satu perkataan.. MENGADA!!!!... okeyyy2... i tahu... korang mesti kalau jumpa manusia-manusia yang cerawet nauzubillah ni.. rase macam nak baling guna sabun mandi may kan... kan2.... i paham... cool down....tapi.. mengikut perspektif i.. cerewet ni.. sangat berguna pada i..
1. jam tangan...
     i pon tak paham.. mengapakah perempuan suka sangat menukar jam tangan mereka seperti menukar2 pakwe?? eh2.. tarik balik hokeyyyy..... mungkin nak bagi matching dgn baju??? bagi i yang cerewet nauzubillah ni.... i sangatlah bersyukur... i telah menggunakan jam tangan power rangers i selama hampir 3 tahun.. wah gitu.. sebab??? sebab i susah lah bebeno nak berjumpa dengan jam tangan yang masuk dengan jiwa i....( wah gitu... jiwa beb!!!)
jam tangan pusaka kesayangan i
kalau ditakdirkan jam tangan i hayatnya dah tiada... pada masa itulah.. baru i akan pegi cari pakwe baru...hmm..untuk mengubat duka lara... tapi... berita baik.. i dah jumpa pengganti pakwe i nie kalau die hayatnya dah tiada...( dasar buaya betol i nih!)
sila abaikan warna jam ini.... sangat kachak bergaya kan???????? SWATCH hokeyy!! i nak!!!!
2. kasut
    wah.. i tahu.. bile perempuan nampak puan-puan kasut... mate mereka mesti bling2.. macam sinaran lampu pelita yang baru tambah minyak tanah.. sangat bercahaya bergemerlapan.....(metafora tak hengat).... i???? macam biase.. disebabkan cerewet yang teramat dalam memilih kasut... i terpaksa berpuasa dari membeli kasut.... macam biasa...tak kena jiwa i.....kalau dulu.. tahap kedahsyatan i tak boleh digambarkan dengan camera nikon(DSLR hokeyy)... dalam 3 tahun.. i hanya tukar kasut sekali.... i sangat berhemah kan??? hmmm sebab tuh lah i ambik akaun.... i sangatlah berhemah dalam menguruskan hal kewangan negara( berlagak bagak seketika) tapi... tahap kedahsyatan i berkurang sikit.. sekarang... 2 tahun sekali @ bila jumpa kasut yang masuk jiwa i.. barulah i tukar kasut kesayangan i.... dah kalau selipar kegunaan tandas... i tak nak cerita.... tu selipar sampingan.. selipar terpinggir...
abaikan kaki berapi i..... inilah kasut DR CARDIN yang i guna selama 2 tahun
dah jumpe pengganti!!
i tak expect i akan guna kasut baru kesayangan jantung pisang i ni selama 2 tahun... kerana harganya yang sangatlah murah yang menunjukkan kasut ini takkan hidup selama kasut pertama yang i paling gila nak mati sayang....

nampak tak... nampak tak kebaikan sifat cerewet yang ada pada diri i?????? oleh itu.... marilah tanamkan sifat cerewet dalam diri masing-masing... pesanan ikhlas dari i.. cik buaya albino mesra alam semesta

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Saturday, March 19, 2011

tolong ingatkan aku, sebab aku hanyalah buaya albino yang pemalas!!-bhg 2-

salam perpaduan.. ceh..macam menteri pembangunan wanita pulak yep.. hmmm... i bermohon maaf kerana entry bahagian 2 ni lambat macam kura-kura... hmm.. banyak kekangan ye... biaselah.. i kan PA perdana menteri kita.. ROSMAH.. opsssssss...... meh lah i sambung entry bahagian 2 nih...
4. kenalah selalu mendahulukan keselesaan orang dan kepentingan orang..
hmmmm... macam mengkhianati diri sendiri jeh kan kalau duk asyik masyuk melebihkan orang lain.. haisyyy.... i rase... tak salah kalau kita duk melebihkan keselesaan orang lain...kenapa???????????  sebab memang agama kita menyuruh kepada itu( ceh.. i macam prof izi hj ali lah pulak).. harus ye bertindak seperti pendakwah! i admit.. memang susah.. susah sangat... contohnya lah.. korang bermain-main girang di shopping complex.. bersama teman-teman seperjuangan... secara tibe-tibe.. korang ternampak lah sesuatu yang korang memang idamkan sejak hari kelahiran korang....eh.. tetibe.. kawan korang bersuara...... 'wah...aku dah lame cari.. sejak dalam kandungan lagi!"(cerita agak menipu ye).. ape korang nak buat??? bagi kat kawan korang atau sama-sama berebut???? nilai diri sendiri....hokeyyy....sini i bagi firman Allah dalam surah al-Hashr " mereka juga mengutamakan orang yang behijrah itu lebih daripada diri mereka sendiri sekalipun mereka berada dalam keadaan kekurangan dan sangat-sangat berhajat"....insaf tak???? ha.. i dah nampak dah.. dah nampak dah.. semua tunduk tuh.. insaf lah tuh....yey...tapi satu bende jeh korang tak boleh melebihkan orang lain..  ape????ape?????? bile dapat ladang semutkah???? bile dapat pakwe sekacak noh kah??? bila dapat awexx se'Hot' mizz nina kah???? bukan.... tapi bila beribadat... sebab??? tak boleh lah nak lengah-lengahkan ibadat sebab orang lain...hokeyyy....


5. kawal marah anda!
wah.. tajuk mula dah ada tanda seru.. marah kah i???? tak lah... i saja nak tambah effect.. yelah.. nak tambah effect CGI macam HMM tuh... manelah i mampu kan.....so.... suka marah tak????????? suka tak kalau orang marah korang????? mesti tak suka kan....  marah tak kalau i cakap korang semua ni pemarah??? eh.. i betul kokeyyy.. semua orang tu ada sifat pemarah dalam diri.... cuma.. kenapa ada orang yang dikategorikan pemarah.. ade orang yang dikategorikan tak pemarah... hahhh... jangan korang ingat orang yang tak pemarah tu tak ada perasaan nak marah korang... cumanya.. golongan ini..mampu mengawal kemarahan mereka dengan sebaik mungkin... kalau lah mereka ni tak mampu mengawal kemarahan mereka.. i sure 100%.. mesti korang dah kena makan air sabun dettol... memang susah nak kawal kemarahan tuh... i mengaku... susah sangat.. tahap langit ke 7 lah... i pon same.. tapi... nak tips kawal kemarahan tak???????? heheheh... i amalkan... korang pun harus okeyy! asal nak marah je... cepat-cepat lah istighfar...cepat2 pegi bilik air...eh2.. bukan buang air... tapi pegi ambik wudhuk yep..kenapa??????? sebab bile korang marah je... habislah...korang dah bukak pintu untuk syaitan..... cisss....takkan korang nak biarkan si syaitan lakhnatullah tu masuk free jeh!!!!!!!!!!!! tolong jangan bersikap baik hati sangat yep....... i sertakan hadis riwayat al-bukhari "tidaklah seseorang itu dikira kuat dan gagah apabila ia menang bergusti, tetapi seseorang itu diangap benar-benar kuat dan gagah apabila ia mampu mengawal dirinya ketika ia marah."......... jadi.. nak jadi gagah perkasa tak???????????


i sertakan hadis dan firman Allah.. biarlah korang tak cakap i ni penipu terbesar asia tenggara...

seronok sampai tak ingat..
www.tips-fb.com

Friday, March 11, 2011

tsunami hits asia again!!!

hmm.. jangan tengok je.. sama2 muhasabah diri.. i pun harus okeh!!! gempa bumi+tsunami.. hmm.. amaran Allah...

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Monday, March 07, 2011

tolong ingatkan aku, sebab aku hanyalah buaya albino yang pemalas!!-bhg 1-

assalamualaikum...http://www.emocutez.com
wah... pembuka bicara yang sangat sopan ok!!! http://www.emocutez.comi dah jadi sopan.. ala2 gadis melayu pilihan mak mentua ok... sopan ke??? tajuk i??? eh... macam pernah ku nampak??? di mana ya??? eh... ana rafali?? sape tuh?? sape??? i tak kenal... nampak baik kan tajuk i.. heheheh... hurm.. jom terus ke inti pati entry i.. wah gitu.. intipati..tak boleh blah!!!!!!!http://www.emocutez.com
1. dunia ni tak selalunya best!!!
    hmm.... takkan lah hidup nak selalu best sahaja.... nampak tak mencabar kan!!! jadi.. perlulah terima apa sahaja yang jadi kat kita.. takdir... ujian.. so.. jangan lah stress2 bile terjebak dalam keadaan-keadaan yang sangat mengannoyingkan..... kalau dunia ni kite asyik dapat bende best2 je.. rase hari yang best2 je... hari-hari nak ketawa je... habislah urat ketawa kita putus sahaje.. nanti tinggal urat kentut je.... takkan nak kentut je hari-hari kan?????????http://www.emocutez.com
2. hidup ni macam roda..
   roda ape?? roda basikal lah.. nampak lebih tradisional kan... hmm.. ape kene mengena roda dengan hidup i?? adakah i lahir ketika mak i betulkan tayar basikal yang bocor.. wah..sungguh sadis kelahiran sebegitu.. tak..tak.. jangan salah paham.. otak pink ye!!!http://www.emocutez.com hmm.. kadang-kadang kita berada diatas.. kadang-kadang kite berada dibawah... hmm... takkan nak berada diatas je kan.. habislah basikal tak boleh bergerak.. dah korang nak duduk atas je... yelah.. kadang-kadang.. kite disanjung bak buaya yang berjaya makan manusia.. http://www.emocutez.comkadang-kadang..kita akan diejek bak buaya yang tak berjaya nak tangkap http://www.emocutez.com.. sedih dan menyayat hati bukan.. hmm... tapi itulah rempah ratus kehidupan.... kite tak boleh sentiasa nak dapatkan yang bagus... sebab kite ni bagus ke untuk dapatkan yang sentiasa bagus???????http://www.emocutez.com
3. dunia ni hanya sementara...
   wah... nak sambung ayat ape kat perkataan diatas... 'SO KITE ENJOYYY' yelah..http://www.emocutez.com muda hanya sekali.. hahaha..... dah kalau muda sekali.. dosa bertimbun.. macam mane??? ceh.. kononnya dah tua-tua sikit.. barulah dok atas sejadah... ceh.. kalau muda-muda dah Allah nak tarik nyawa... boleh korang nak cakap kat malaikat' opss!!! rilek2http://www.emocutez.com... aku belum cukup amal ni.. aku bagi due data.. dah sedia nanti.. aku miskol'.. boleh??? boleh??? tak kan... so.. jangan enjoy beno dengan kesenangan duniawai( wah.. penggunaan bahasa i semakin mantap!)... sebab semua tu pinjaman je.. macam lah bile korang pinjam pakwe BFF korang.. sampai mase..korang pulang kan??? harus! i pon dosa bertimbun...tapi harus kita saling mengingatkan kan( dah macam al-kuliyah).. jangan kejar dunia... http://www.emocutez.comsebab akhirat takkan ikut.... korang dok taksub nak tengok bola.. contohnya papua new guinee lawan nigeria.... dah kalau dok kat stadium tuh tak hengat.. eh2..keluar2 je dah malam.. agak2.. asar dah masuk ke belom????? hahahah... nampak tak?? nampak tak??? akhirat takkan ikut... kalau korang kejar akhirat.. dunia akan ikut.. kelajuannya seperti  fairlady.. wah.. betul ke??? betol... cube korang pegi sembahyang jumaat.. pas habis..mesti nak sambung kerja kan.. takkan lah nak duduk ka surau sepanjang masa kan..hmm..nampak tak... nampak tak... .. jadi.. i mengingatkan diri i sendiri.. juga korang... kejar akhirat.. sebab jangan risau.. dunia akan naik fairlady untuk kejar kite...http://www.emocutez.com
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Friday, March 04, 2011

tahniah!!!

alhamdulillah..i dah hidup genap 21 tahun!!!

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya