Monday, March 21, 2011

cerewet itu menjengkelkan?????

style='width: 36px; height: 26px;'/>
salam mesra alam.....wah... i memang tengah bersemangat mengekalkan alam flora fauna bumi kita...( patutkah i tukar course??) hokey2... tajuk i macam sinetron kat tv3 tak???? ye kan! harus cakap ye! harus sedapkan hati i yep! so... cerewet..hmm... nak i bagi definisi kamus dewan edisi 3 cetakan 2011 muka surat.bla....bla....bla.... wah... sila berusaha bersusah payah cari sendiri... mau tadah sahaja ye... i malas nak tolong! buaya pon pandai berusaha curi ayam pak mail untuk dibuat hidangan taw! so.. berbalik pada tajuk i... bagi i.. cerewet tu.... boleh ditafsirkan dalam satu perkataan.. MENGADA!!!!... okeyyy2... i tahu... korang mesti kalau jumpa manusia-manusia yang cerawet nauzubillah ni.. rase macam nak baling guna sabun mandi may kan... kan2.... i paham... cool down....tapi.. mengikut perspektif i.. cerewet ni.. sangat berguna pada i..
1. jam tangan...
     i pon tak paham.. mengapakah perempuan suka sangat menukar jam tangan mereka seperti menukar2 pakwe?? eh2.. tarik balik hokeyyyy..... mungkin nak bagi matching dgn baju??? bagi i yang cerewet nauzubillah ni.... i sangatlah bersyukur... i telah menggunakan jam tangan power rangers i selama hampir 3 tahun.. wah gitu.. sebab??? sebab i susah lah bebeno nak berjumpa dengan jam tangan yang masuk dengan jiwa i....( wah gitu... jiwa beb!!!)
jam tangan pusaka kesayangan i
kalau ditakdirkan jam tangan i hayatnya dah tiada... pada masa itulah.. baru i akan pegi cari pakwe baru...hmm..untuk mengubat duka lara... tapi... berita baik.. i dah jumpa pengganti pakwe i nie kalau die hayatnya dah tiada...( dasar buaya betol i nih!)
sila abaikan warna jam ini.... sangat kachak bergaya kan???????? SWATCH hokeyy!! i nak!!!!
2. kasut
    wah.. i tahu.. bile perempuan nampak puan-puan kasut... mate mereka mesti bling2.. macam sinaran lampu pelita yang baru tambah minyak tanah.. sangat bercahaya bergemerlapan.....(metafora tak hengat).... i???? macam biase.. disebabkan cerewet yang teramat dalam memilih kasut... i terpaksa berpuasa dari membeli kasut.... macam biasa...tak kena jiwa i.....kalau dulu.. tahap kedahsyatan i tak boleh digambarkan dengan camera nikon(DSLR hokeyy)... dalam 3 tahun.. i hanya tukar kasut sekali.... i sangat berhemah kan??? hmmm sebab tuh lah i ambik akaun.... i sangatlah berhemah dalam menguruskan hal kewangan negara( berlagak bagak seketika) tapi... tahap kedahsyatan i berkurang sikit.. sekarang... 2 tahun sekali @ bila jumpa kasut yang masuk jiwa i.. barulah i tukar kasut kesayangan i.... dah kalau selipar kegunaan tandas... i tak nak cerita.... tu selipar sampingan.. selipar terpinggir...
abaikan kaki berapi i..... inilah kasut DR CARDIN yang i guna selama 2 tahun
dah jumpe pengganti!!
i tak expect i akan guna kasut baru kesayangan jantung pisang i ni selama 2 tahun... kerana harganya yang sangatlah murah yang menunjukkan kasut ini takkan hidup selama kasut pertama yang i paling gila nak mati sayang....

nampak tak... nampak tak kebaikan sifat cerewet yang ada pada diri i?????? oleh itu.... marilah tanamkan sifat cerewet dalam diri masing-masing... pesanan ikhlas dari i.. cik buaya albino mesra alam semesta

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

0 orang lompat katak:

Post a Comment

rase nak mengkeji tak???


 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya