Saturday, March 19, 2011

tolong ingatkan aku, sebab aku hanyalah buaya albino yang pemalas!!-bhg 2-

style='width: 36px; height: 26px;'/>
salam perpaduan.. ceh..macam menteri pembangunan wanita pulak yep.. hmmm... i bermohon maaf kerana entry bahagian 2 ni lambat macam kura-kura... hmm.. banyak kekangan ye... biaselah.. i kan PA perdana menteri kita.. ROSMAH.. opsssssss...... meh lah i sambung entry bahagian 2 nih...
4. kenalah selalu mendahulukan keselesaan orang dan kepentingan orang..
hmmmm... macam mengkhianati diri sendiri jeh kan kalau duk asyik masyuk melebihkan orang lain.. haisyyy.... i rase... tak salah kalau kita duk melebihkan keselesaan orang lain...kenapa???????????  sebab memang agama kita menyuruh kepada itu( ceh.. i macam prof izi hj ali lah pulak).. harus ye bertindak seperti pendakwah! i admit.. memang susah.. susah sangat... contohnya lah.. korang bermain-main girang di shopping complex.. bersama teman-teman seperjuangan... secara tibe-tibe.. korang ternampak lah sesuatu yang korang memang idamkan sejak hari kelahiran korang....eh.. tetibe.. kawan korang bersuara...... 'wah...aku dah lame cari.. sejak dalam kandungan lagi!"(cerita agak menipu ye).. ape korang nak buat??? bagi kat kawan korang atau sama-sama berebut???? nilai diri sendiri....hokeyyy....sini i bagi firman Allah dalam surah al-Hashr " mereka juga mengutamakan orang yang behijrah itu lebih daripada diri mereka sendiri sekalipun mereka berada dalam keadaan kekurangan dan sangat-sangat berhajat"....insaf tak???? ha.. i dah nampak dah.. dah nampak dah.. semua tunduk tuh.. insaf lah tuh....yey...tapi satu bende jeh korang tak boleh melebihkan orang lain..  ape????ape?????? bile dapat ladang semutkah???? bile dapat pakwe sekacak noh kah??? bila dapat awexx se'Hot' mizz nina kah???? bukan.... tapi bila beribadat... sebab??? tak boleh lah nak lengah-lengahkan ibadat sebab orang lain...hokeyyy....


5. kawal marah anda!
wah.. tajuk mula dah ada tanda seru.. marah kah i???? tak lah... i saja nak tambah effect.. yelah.. nak tambah effect CGI macam HMM tuh... manelah i mampu kan.....so.... suka marah tak????????? suka tak kalau orang marah korang????? mesti tak suka kan....  marah tak kalau i cakap korang semua ni pemarah??? eh.. i betul kokeyyy.. semua orang tu ada sifat pemarah dalam diri.... cuma.. kenapa ada orang yang dikategorikan pemarah.. ade orang yang dikategorikan tak pemarah... hahhh... jangan korang ingat orang yang tak pemarah tu tak ada perasaan nak marah korang... cumanya.. golongan ini..mampu mengawal kemarahan mereka dengan sebaik mungkin... kalau lah mereka ni tak mampu mengawal kemarahan mereka.. i sure 100%.. mesti korang dah kena makan air sabun dettol... memang susah nak kawal kemarahan tuh... i mengaku... susah sangat.. tahap langit ke 7 lah... i pon same.. tapi... nak tips kawal kemarahan tak???????? heheheh... i amalkan... korang pun harus okeyy! asal nak marah je... cepat-cepat lah istighfar...cepat2 pegi bilik air...eh2.. bukan buang air... tapi pegi ambik wudhuk yep..kenapa??????? sebab bile korang marah je... habislah...korang dah bukak pintu untuk syaitan..... cisss....takkan korang nak biarkan si syaitan lakhnatullah tu masuk free jeh!!!!!!!!!!!! tolong jangan bersikap baik hati sangat yep....... i sertakan hadis riwayat al-bukhari "tidaklah seseorang itu dikira kuat dan gagah apabila ia menang bergusti, tetapi seseorang itu diangap benar-benar kuat dan gagah apabila ia mampu mengawal dirinya ketika ia marah."......... jadi.. nak jadi gagah perkasa tak???????????


i sertakan hadis dan firman Allah.. biarlah korang tak cakap i ni penipu terbesar asia tenggara...

seronok sampai tak ingat..
www.tips-fb.com

0 orang lompat katak:

Post a Comment

rase nak mengkeji tak???


 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya