Wednesday, August 24, 2011

bukan bilik je kena kemas..blog pon same...

style='width: 36px; height: 26px;'/>
mungkin quick entry je..  bermakna entry ni pendek je lah.. berkenaan dengan tajuk, memanglah, dalam keghairahan menghias blog dan juga mencantikan blog, ada la juga golongan yang tersasar, tersasar ape?? yelah, excited sangat mengindahkan blog sampai blog tu nampak macam..hmm.. sangat bersepah-sepah jadinya... bagi i, i lebih tertarik bila blogwalking ke blog yang nampak kemas, seterusnya santekk juga comel yang melampau..

bagaimana blog yang bersepah?? mungkin menurut definisi i, blog yang bersepah tu bila banyak sangat widget dan iklan yang diletak, bersepah-sepah pulak tu..letak jam yang sebesar-besar alam nauzubillah.. well, kat lappy masing-masing dah ada jam rasanya, so??? lagi satu bila blog tu penuh dengan gambar pemilik dalam berbagai-bagai posing, okey-okey.. i paham, blog sendiri, suka hati jantung lah kan, tapi satu dua gambar cukup rasanya nak memperkenalkan muka kita yang shomell tu kat reader...

lepas tu, warna yang mungkin dipilih untuk menghiasi background terlalu kusut hingga menyebabkan orang yang memandang juga melihat blog anda turut sama kusut masai jadinya. tak salah rasanya memilih warna yang terang-terang, bak kata ana lulu, tu melambangkan kita yang ceria, well, mungkin bolehlah blurkan sikit background yang berpelangi bagai tu.. pendapat i je, it's up to individual's taste..(sesekali berbahasa j.w.w. birch)

sekadar perkongsian pendapat i je.. okeyy...macam mana kemasnya bilik kita(kalau kemas lah), marilah bersama-sama kemaskan blog kita bersama, majulah blog untuk andalusia...dah jadi long entry pulak...

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

2 orang lompat katak:

zulhilmi.tempoyak said...

ni blik anda ke...

ala...
jgn la camni...
org br nk hntr rombongan g umah...

;p

oya nazira said...

op kos lah bukan encik oiiii

Post a Comment

rase nak mengkeji tak???


 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya