Friday, September 30, 2011

kali pertama.

wah,, aku menang GA. yeah, akhirnya, mungkin atas doa korang yang menyebut aku akan bertuah pat puloh pat kali... tq!


dan, bila result diumumkan, tergamam seketika!


dan hadiahnya!!


thanks to cik clara




seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Monday, September 26, 2011

First GiveAway by Summer

klik banner untuk join sekaki ek..

nak taw Syarat - Syaratnya???
1.  Follow Blog Summer (kalau tak nak pun tak pe . Tak paksa :)
2. Buat satu entry yang bertajuk : "First GiveAway by Summer".3 . Tempek Banner di atas dalam entry tersebut.4. Send link tersebut ke ruang Comment Entry Ini.
Dateline :  27 October 2011



seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Sunday, September 25, 2011

JOM JOIN GIVEAWAY DARI KEMBOJA!

contest untuk hari isnin..monday blues......
klik banner untuk join ye..
p/s: tarikh tutup adalah pada 26 september 2011 - 12 malam. sempat lagi weh!

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Saturday, September 24, 2011

mesti pernah kan...

enty kali ni, lebih berbentuk point mungkin, well, senang paham, cepat,pantas dan mudah. ceh, macam iklan delivery je. juga, boleh kurangkan perkataan melalut yang bakal aku keluarkan.

1. gile-gile tak suka dulu(benci), tetibe sekarang, suka pulak.
benda ni biasa kan terjadi kat kita semua, ye kan.. jangan mempertikaikan, hipokrit! haha, aku pon tak
terlepas dari benda-benda yang tak terjangka macam ni. contoh yang cambest, ko dulu anti- perempuan  (wah contoh dasat tak hengat!), bukan GAY ye, tiba-tiba, bila berjumpa dengan seorang perempuan yang gojesgile, tanpa disedari, kau tiba-tiba jadi girl-friendly, pantang mak jumpa wanita gojeshotgile, pasti akan jadi milikku.

2.cakap orang, bla...bla...bla... tiba-tiba, kita pon buat benda tu.
yang ini pon selalu jadi, tapi benda ni lebih kepada balasan, erm, yeke?? balasan mengutuk orang lah biasanya. pot..pet..pot..pet kutuk orang, bla...bla...bla... contoh best aku bagi, lili berkata "eh, perempuan tu naik moto peluk erat seh dengan pakwe die, bawak moto macam laju sangat je". dan akhirnya, bila lili(bukan nama sebenar) dah ada pakwe yang bawak moto, dan2, takkan nak naik kereta pulok..moto lah jiwabnya... so, ape pon tak boleh..hahah, bercakap perihal orang, biarlah berpada-pada.

3."eh, aku macam penah berada kat situasi ni"
Berdasarkan penelitian, 70% manusia di bumi pernah merasakan déjà vu
aku baru-baru ni rasa kejadian alam macam ni, korang?? aku berani potong kuku lah, mesti pernah kan.yang tahu, aku nak beritahu fakta kejadian ni, yang dah tahu? remind balik.kejadian yang kita penah alami, sedang alami atau..erm..mungkin akan alami, rasa situasi tu campelik je, macam situasi tu, kita penah rase, tapi di mana ya?? mungkinkah aku dan korang sume dah gila?? otak mereng atau gejala-gejala gila yang semakin menular?? wait.. rileks der.. benda ni tak seram pon, kalau ikot orang putih benda ni namanya deja vu. eh, macam lagi SS501 pulak kan..okey, tak kelakar! apa itu deja vu????
Déjà vu berasal dari bahasaPrancis yang artinya "pernah lihat". Maksudnya, mengalami sesuatu pengalaman yang dirasakan pernah dialami sebelumnya. Di Yunanifenomena ini disebut dengan paramnesia yang merupakan gabungan kata para (παρα) artinya adalah "sejajar" dan mnimi (μνήμη) artinya "ingatan".
kenapa deja vu boleh terjadi???
Déjà vu terjadi karena adanya gelombang yang diantarkan ke dalam otak. Gelombang ini ada yang berasal dari dalam maupun luar tubuh manusia. Gelombang dari dalam manusia berasal dari setiap tindakan yang dilakukan. Sementara gelombang dari luar tubuh bisa berasal dari benda-benda yang menghasilkan gelombang seperti radio, televisi, ponsel, dan lain-lain. Namun, ada kalanya otak kita sedang dalam sensitivitas tinggi sehingga gelombang yang terbaca berupa amplitudo dan frekuensi tertentu dari suatu benda diterima tanpa kita sadari. 
p/s: aku rasa tang deja vu tu paling menarik perhatian, aku pon baru tahu weh.truja! serious!

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Friday, September 23, 2011

Jemari Asmara Mini GiveAway..


pagi-pagi dah join..hahahhaa

klik banner untuk join!
p/s: Tarikh tutup? InsyaAllah akan dimaklumkan kemudian..

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Simple Giveaway HOB

addicted already!meh ramai-ramai, join ke'addict'an aku!

klik banner untuk join
p/s: jom lah masuk ae..heheheh, tarikh GA ni dari 24/08/2011 - 30/09/2011


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Giveaway LuvBunny House

kemarok join contest..makk..tolong!

klik banner untuk join..
p/s: semoga contest ni berjaya buat aku menang, yeah! tarikh tutup 1 Nov 2011 (mungkin diubah pada bila2 masa)

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

GIVEAWAY BLOG ITIK KUNING

and again, contest guys...

klik banner utk teman aku join sekaki...

happy birthday itik kuning, semoga hari-hari cik itik dipenuhi dengan senyuman je!
p/s:TARIKH TUTUP : 31 Oktober 2011 
tag: cik ainie.

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

1st GiveAway by Clara

aduh...gila bayang dah aku kat contest!!!
klik banner utk join...

p/s: tolong cakap pat puloh pat kali bagi aku menang ye..Tarikh tutup : 5/9/2011 - 30/9/2011.insya-Allah..

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

1st GA by Apash Sweet Treats

aku dah kemarok contest oiii.... contest ni cambes..so, jom join..

klik banner untuk join sekali...

hadiah?? tadaaaaaa...
hadiah yang kecik tu..super comel awesome kan.


p/s: harap, tuah menyebelahi aku, hehe, sila sebot pat puloh pat kali..tarikh tutup adalah pada 10 October 2011 jam 8.00 pagi.

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Anniversary Giveaway AzatieSayang.

contest again...
klik banner utk join

buat atie & hubby, moga cinta kalian berkekalan hingga ke syurga
p/s:tarikh tutup 30/9, meh cepat2 join...

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Thursday, September 22, 2011

pat puluh pat kali...

hallu mashmallow...lame aku tak mencarut dalam blog tersantek ni, hmm, kelas yang pack macam tuna sardin, jadual yang kejam nauzubillah, sampai akhirnya, aku lesu dan berpeloh-peloh nak pergi kelas, aduh, bukan salah sape-sape jadual tu jadi kejam, nak bagi aku makin kurus agaknya, pegi kelas sampai mengabaikan perot yang terpekik terlolong mintak diisi,fuhh..

tajuk kat atas tu, biasa kan dengar, kalau kita sebut pat puloh pat kali, ia akan jadi doa?? yup, memang menjadi. aku yang terlalu 'obses' dengan berat badan, wah, kalau naik 2 kg je, habis dicanang satu rumah, ( aku lah tu) dialog yang aku selalu cakap 'ala, dah gemok, nak kurus'. sampai mak aku naik marah kalau aku cakap macam tu kat dia, yelah, mak aku cakap tak bersyukur, asyik mengeluh je, ok, MENGAKU!

akhirnya, perkataan yang keluar dari mulot aku yang ntah dah beri-riban kali aku cakap, jadi kenyataan, dah kurus?? hm, aku tak lah gemok mane pon, habis? ape yang jadi kenyataan tu? bila aku makan nasi, baru 1/4, kira kalau ikut timbangan makanan dalam perot yang kelaparan, nak alas perot pon tak cukup, aku dah tak boleh nak sumbat yang lagi 3/4 nasi tu.

MUNTAH.. muntah balik beb, padahal perot aku lapo lagi..aduh.. dalam hati, aku berkata " tu lah ko, nak kurus sangat, Allah dah bagi kan". jadi, sekarang, aku rase, perot aku jadi lebih demand kalah rozita che wan.. ape pon, lepas ni, aku nak cakap "harap-harap berat mantain", cakap pat puloh pat kali..mantain lah berat aku..yey.. so, lepas ni, pengajaran, pikir dulu sebelum ape yang kita cakap tu melebihi pat puloh pat kali ye..

lagi satu, bersyukur lah dengan apa yang diberi olehNya, sebab kadang-kadang, bende tu baik untuk kita, cume kita lambat loading je..okeyy

belajar bersyukur



p/s: tolong cakap aku comel 44x.hahahahaha.
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

tukar lah..

rasenye, lepas ni, nak tukar kata ganti nama(ayat tak boleh blah) AKU lah..kenapa?? nampak cambest lah...
p/s: punyelah takde idea nak hapdate, buaya pemalas!
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Tuesday, September 20, 2011

giveaway by syikin and nadhirah

hallu mashmallow... tetibe mood menjoin GA naik mendadak, contest ni ditag oleh my bestie ainie, mana taw, rezeki kan..hehehhe...



tekan gambar yang super pink ni untuk join sekaki eh..

dan hadiahnya...jeng3...

super cute awesome kan???
sponsors pon banyak berlambak nih, lama lagi..so, jom pakat2 join...
tag: ainie


seronok sampai tak ingat. www.tips-fb.com

Monday, September 19, 2011

1 GA cik najihah-meriah yaw

assalamualaikum...hahah... contest lagi..mai2 datang dekat...

mari join bersama, klik cik najihah

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

"STRESS" lucky draw..


"bila saya stress, saya akan makan banyak-banyak sambil melalak kuat-kuat"
pssttt: 1st time join..hehehhe, nak join, klik sini

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Saturday, September 17, 2011

tonite's song



p/s: mood jiwang kejap..hahahha
seronok sampai tak ingat..
www.tips-fb.com

Friday, September 16, 2011

short....

" menCINTAI TAK semestinya meMILIKI" so, buat ape menCINTAI kan???
p/s: kenapa wujud pepetah macam ni..hahahah...
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya