Monday, October 31, 2011

cuti semingu yang begitu hambar, serious!

assalamualaiku..
haluu mashmallow.... setelah otak terperap kat rumah selama seminggu, akhirnya, senaman jari dimulakan jugak. aduhai cuti seminggu... sebab u aku ambik cuti deepavali, so, cuti hari tu, aku manfaatkannya dengan mengunjungi batu caves, weh, tipu! aku dok melingkar je kat rumah, macam ular sawa yang makan ayam kat rumah aku. aduhainye lah...

cuti seminggu pon, takde masa nak menghabiskan duit. ceh, berlagak macho! takde sapa-sapa yang layak untuk aku ajak ngedate, serious! teman ngedate aku pon tak cuti, arghhh... rasa macam nak lari keliling padang nampuloh kali! ok, takda kena mengena.. tapi, sebab aku tak nak keseorangan selama seminggu, aku memeras ugut akak aku untuk balik jugak kat rumah, dan akhirnya, dengan umpan aku belanja pizza, akhirnya, dia balik jugak. yey! tak perlu berseorangan walaupun dia balik untuk 3 hari.

kakak aku: muka tension abang pizza lambat
adik aku: muka pasrah, pest time pegi bandar dengan kitaorang
aku: hmm.. muka orang yang rela mengorbankan wang

oleh kerana aku relakan duit aku keluar, so, menghadap bill piza dengan senyuman je lah. weh, aku yang rela! macam tak percaya. mulianya hati aku!!!

\
ni pest round, aku makan 3 round
 bila free, semua nampak berselera..
owh, nampak tak betapa khusyuknya dua manusia itu meratah pizza. adik aku malu nak guna tangan. weh, geli aku. tapi lama-lama, dia guna tangan jugak. yes! aku yang mempengaruhi dia. aku bukan order pizza, je, sebab tengok gambar chicken wing bbq yang super selera tu, aku order jugak, saja nak menaikkan jumlah bil yang sedia banyak tu. alang-alang dah mahal kan.. weh, ko, berlagak gile!

pinggan aku yang..superrrrrr licin, sebab mahal, kenalah licin!
dan hari-hari seterusnya, rutin aku.. gaduh dengan adik, tido, makan, masak( ini nada menunjuk!), tengok tb, tengok cerita korea. ha, ada satu aktiviti yang aku buat, buat quilling paper, huhu.. pegilah google sendiri quilling tu hape. adik aku cakap, tu lah aktiviti orang yang tak ade keje, weh, memang aku takde keje. adik aku memang anti dengan bende-bende comel yang aku buat. kesimpulan? adik aku jelous! dari main PES2012 die tu.. lagi..ahh..buang masa oi...

ni siap 50%, tak boleh tunjuk penuh, sebab...
tu je lah aktiviti cuti aku yang sangat lah zero... hambar weh..hambar! korang cuti,,, buat ape?

p/s: raya haji, aku berkorban hati, tidak pulang ke rumah.......

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Wednesday, October 19, 2011

yey, aku hanya ada adik lelaki!

assalamualaikum...
hallu mashmallow readers.. kau tengok tajuk aku tuh, nampak beno tak ada idea nak tulis, well, demi memenuhkan masa aku yang terluang ni-terluang lah sangat kan- aku berusaha juga nak update entry. owh, tajuk aku tu sebenarnya bernada apa?? depan dah macam gembira, tapi.. apesal ade tanda seru weh?? bermain emosi nampak. owh, sebenarnya, tajuk entry aku ni perlu dibaca dengan nada yang amat gembira.

aku dilahirkan sebagai anak perempuan last. weh, aku memang suka canang bagai yang aku anak perempuan last. LAST tu perkataan penting yang aku nak tekankan. mak aku pon taw aku sentiasa berangan nak jadi anak last, well, selalu mak aku layankan je. nak buat macam mane, aku dah terlahir awal.ok, aku memang mengada! pengakuan! well, mak aku cakap dulu, mase mengandungkan aku, memang teringin yang aku ni LELAKI. weh siap nak bagi name NAJIB weh, tak boleh tahan! mungkin sebab tu aku..... weh, lari tajuk. dah, tamat!

kenapa lah aku hip hip horrey sangat takde adik perempuan?? well, secara esklusifnya, aku tak nak seorang lagi AKU lahir kat rumah tu. cukuplah aku sorang? kenapa, as korang know, perempuan, means budak perempuan ni, penuh dengan sifat-sifat yang MENGADA-NGADA, BANYAK CAKAP, DLL..perangai ni sangat mengannoyingkan. sumpah! berbanding adik lelaki yang nampak cool(well, sebenarnya malas nak layan) bila aku bebel-bebel, n the most interesting part, adik-adik lelaki boleh diajak main lari-lari, tumbuk-tumbuk, tendang-tendang, wrestling-wrestling, main dukung-dukung(well, mestilah diaorang yang dukung aku!)..

weh, tu perangai budak tadika, sangat ketadikaan okey! pada pandangan aku, kalau adik perempuan, mesti asyik nak bende-bende comel. weh! mane boleh, kat rumah tuh, aku sorang je yang suka bende-benda comel. mana boleh kongsi-kongsi. kalau adik perempuan, mesti dia kedekut nak bagi pinjam baju+barang-barang comel dia. berbanding adik lelaki, kalau aku balik rumah, kekurangan seluar track or tshirt ke, dialah mangsa..hahaha(gelak jahat). tanpa banyak songeh, dia akan kata "ambik je lah ngah, yang mana-mana". weh, adik lelaki aku..super dupper baik!(well, ni ditujukan untuk adik bongsu aku!)

kesimpulannya, ada adik lelaki berumur 19thn dan 15 tahun amat menyeronokkan. hahah.. selain tak banyak cakap, mereka juga tak berebut bende-bende comel kepunyaan aku! cuma bab makan, aku perlu bertindak lebih ganas untuk mendapatkan bahagian yang banyak!

terasa aku yang paling kecik..
p/s: sekali lagi aku tekankan, aku anak perempuan LAST...hahahahha
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Monday, October 17, 2011

i heart hazama..

assalamualaikum..
seperti yang dinyatakan kat entri lepas..pekebenda lah yang aku merepek kan. falling-falling bagai. owh, damn! tapi weh, sumpah terkejut buaya semalam. owh, semalam aku bersama-sama geng mengagahkan diri menapak ke bukit ekspo. kenapa? 1st time weh UPM buat konsert bagai masa pesta konvo.

aku pon mengada-ngada pegi, yelah, kat banner besar alam tu tulis ada ning, shila amzah, MUH.. dan ramai lah lagi. gagah ni lepas baca yassin pegi bukit ekspo. sampai-sampai je, si pengacara majlis yang kaki bebel ntahpape tu sebuat lah nama artis bagai yang nak melalak atas pentas angsana tu. tetibe, telinga aku menekap(weh, betol ke bm aku??) satu nama..HAZAMA..........woi,,, hazama!!

minat?? yup, aku minat gile suara die..ha?? okey, tipu! orangnya pun minat banyak sikit. every week turun bilik tb semata-mata nak tengok si hazamaku ni masa AF9..wah..perlu ke perkataan KU tu ditambah? ok, mengada! dari diri aku yang berposisi duduk, terus bangun dengan gagah dan ayunya untuk close up muka si hazama ni..depan pentas aku menapak. wah, aku macam orang dilamun cinta. weh! over! tak pun, ada orang lagi over kot(datin syidah)

masa solo, si hazamaku nyanyi hey soul sister, weh, time ni aku rasa dah tak jejak tanah, wah gitu, metafora tak hengat!  jangan cakap lah masa dia nyanyi cinta teragung, aku dah melayang-layang kat udara weh, serious! lepas tu, persembahan artis-artis lain yang tak begitu menarik minat..tak menarik mata.

lastly, MUH keluar..tapi, weh kenapa vokalis lain?? gemok??? oh no!! sepanjang tu aku jerit hazama je. dah macam orang hilang akal, sumpah! (astaghfirullah). then aku dah patah hati bila si vokalis tuh asyik nak nyanyi je, nampak peluang hazamku nak keluar adalah sangat nipis. aku pasrah! ye, PASRAH! tiba-tiba, time lagu pokok, vokalis tu nyanyi jugak, damn! tapi, hazamaku muncul dengan tak semena-mena, weh, aku jerit macam orang histeria! haha, melampau betol! terus lari kat depan pentas tanpa menghiraukan kawan-kawan aku, damn betol aku ni!

balik je kolej, rasa macam tak sedar diri, denyutan jantung aku tak stabil weh! gile!pagi-pagi bangun tido, macam mimpi je malam tadi. sumpah weh!! asyik senyum tanpa mengetahui sebabnya.... tapi bila dah semuanya reda, bila fikir-fikir balik..emm...lepas ni tak nak dah pegi konsert-konsert macam tu lah, takut weh! semua melompat-lompat tak hengat dunia. yang aku boleh cakap..
ko tak rugi apa-apa pun kalau tak pegi konsert tu, sumpah!
ni lah hasilnya kalau guna HP murah

p/s: ni baru hazama, kalau hujan datang, aku boleh pengsan setiap 2 minit weh!

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

sumpah fall in love!

weh...nak taw aku jumpe sape tadi??? tadaaaaa...........

melting weh.... hari-hari tengok kat skrin komputer je...
tiba-tiba!!!!!
nantikan update esok!

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Thursday, October 13, 2011

thursday with.....


FEELING..

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Wednesday, October 12, 2011

advance accounting 1


a picture can tell you the whole story!
p/s: berlagak sebentar bersama kit kat. aku cakap omputih weh, jawanglish

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Tuesday, October 11, 2011

Giveaway My Blogshop 2.

balik-balik kelas, aku terus hantam masuk contest. haduh ko ni, tamak! nope, aku sebenarnya nak jadi penyeri contest..meramaikan majlis weh..okey

klik banner untuk sama-sama menjadi penyeri contest!

tarikh tutup: 18 hb Oktober 2011 (Selasa) jam 12 tengah hari

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Angry Bird Keychain Giveaway By Lulu Caldina

aku janji..ni last punye. okey! sebab tarikh tutup nak dekat, aku nak jugak meramaikan majlis

klik banner untuk join berjemaah
p/s: tarikh tutup 18/10/2011

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Giveaway Domokun Vs Angry Birds

lagi..dan lagi..erm..aku rase, ni yang last untuk malam ni..yeah! kau tu, yakin je...
klik banner untuk tumpang join sekaki!

aku pilih si chomel ANGRY BIRD!

kenapa aku suka sangat kat angry bird!
1. weh, mestilah sebab ni lah satu-satunya burung yang pandai marah
2. sumpah! aku suka gile bila tembak si khinzir.. binatangharamdipegang tu...
3. weh, kalau aku main angry bird, aku pon boleh naik angry, sebab si binatangharamdipegang tu susah betol nak matinya..aduhai
4. kesimpulanya..aku kipas-susah-mati angry bird!
p/s: tarikh tutup 5/11/2011





seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

give away- saya nak hadiah

and again......marilah join aku, memeriahkan majlis
klik banner untuk join ye!
p/s: tarikh tutup 3 november 2011


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

fantaghirolynn giveaway

assalamualikum..
rehat-rehat sebentar sebelu sambung balik berjuang, santai-santai join contest yok( weh, tak yah tunjuk sangat lah kau orang jawa)

klik banner untuk join sekaki...

hadiah??

weh, sumpah comel kan. aku nak menang weh! tolong doakan..nak gantikan selipar keroro aku yang semakin usang dimamah usia tu!

p/s: tarikh tutup 11 november 2011


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

3rd GA RossRazif

weh, dah lama tak jenguk-jenguk contest. hehehe.. walaupaun aku ni tak berapa nak bertuah, tapi, bolelah kan, jadi penyeri dan peramai majlis. hadus...BM fail weh! marah cikgu syahid!
klik banner untuk join berjemaah
tarikh tutup: 1/11/2011, 8 a.m




seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Monday, October 10, 2011

anda..bila lagi??

assalamualaikum
halu.halu mashmallow. wah, tajuk aku, macam iklan pilihanraya. well, aku kan kipas-susah-mati rosmah. dekat-dekat nak pilihanraya ni, perlulah aku menjadi duta tak sah kepada rosmah, dalam mempromosikan parti baru naungan beliau.ops..terlebih sudah. well, memang nak cerita psal pilihanraya. sebab umur aku yang semakin matang serta dewasa, atas dedikasi yang amat tinggi terhadap negara, sah je umur aku 21, aku telah mendaftar sebagai pengundi. weh, ko ni nampak semangat gila. blah lah. okey, tipu, aku tak bersungguh-sungguh pon nak daftar.

begini ceritanya nak... semalam, mase berdatingan dengan anak mark zuckberg, yang namanya..ala, si FACEBOOK tuh, adalah si polan bin si polan ni, mengepost(weh, jawa sungguh) semakan untuk daftar pilihanraya. aku pon gatal-gatal tangan lah, dengan harapan, nama aku ada. weh, angan-angan kosong sebenarnya. tak pernah pon aku ni rajinnakmati pegi daftar kan. dia mintak no ic..aku pon taiplah, tiba-tiba... jeng3.. nama aku ade weh, ade.. teruja, terkesima sebentar!

sapekah yang telah mendaftarkan nama aku?? jawab!!!! tak puas hati ni, dengan semangat berkobar-kobar jalur gemilang, aku pon memeriksa status kakak kesayangan hamba pula, weh, tolong detect. aku adik mithali, ingat no ic akak aku! agak-agak, dia ingat tak no ic aku?? dah, abaikan.janji ingat hari jadi aku! nama akak aku pon terpampang sama, dengan bangganya.

tu diaaaaaaaaaaaaa......


aku cepat-cepat mengepost(sekali lagi weh) kat wall akak aku..reaksi?? mane aku taw. macam saje je.. dia telah berjaya menjawab soalan aku diatas, sapa yang dah mendaftarkan nama aku. "eh, aritu kan cik jah mintak ic kite" oh, nope along, bukan kita ja, dengan ic abang sekali.
*cik jah: ahli umno kampung aku yang aktif-gila. mungkin dia ingat aku undi UMNO kot. ahahahah.
habis, aku undi sape?? yeke aku tak nak undi UMNO?? takkan nak undi PR???
well.....sebenarnya, aku undi......

......


....


...


..


.


woi, UNDI ADALAH RAHSIA
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Saturday, October 08, 2011

that's it!

hayati, cuba ambil peduli..sila...okey!



p/s: the good guy will look for the good girl...and the bad guy will look for the good girl also..
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Thursday, October 06, 2011

nasib si badan...

assalamualaikum...(baik sebentar), dah lama rasanya tak update belog kesayangan pujaan hati ni, memang ada niat ikhlas suci nak tulis, sumpah! tapi masa terlalu cemburu, ceh, over cemburu. ditambah lagi dengan keadaan emosi aku yang terumbang-ambing ni.

kenapa? jadual kelas yang tahap kekejamannya terhadap badan aku semakin hari semakin melampau-lampau. okey. ni tak tipu. rasa macam jadual semester ni kelam kelibut. weh, aku susun dah baik punya, tapi, atas sebab-sebab yang bermacam-macam tu, kami redha. ok, AKU redha.

rasa kalau satu semester jadual macam ni, boleh kurus melidi badan aku. wah, teruja! bukan sebab diet, tapi keletihan yang melampau akibat daripada penyeksaan fizikal serta batin. wah, gitu! yup, memang sumpah penat nauzubillah sem ni. baru 4 minggu ni. perlu menempuh berminggu-minggu lagi yang pastinya akan lebih ekstrem.

entry baru mungkin akan menyusul minggu depan, atau next week lagi. haha..tak kelakar! readers! doakan badan aku kebal untuk 1 semester ni. jom sebut pat puloh pat kali!!

p?s: baru lepas exam public sector, menyusul....kuiz kelayakan PNB, AIS1,advance1...
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Tuesday, October 04, 2011

Hot And Mega Giveaway By Amni and Fatimah

sebabkan kelas 1 jam je hari ni, mari penuhkan blog dengan contest2!..

klik banner utk join..

tag:

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

First Lucky Draw Aten

jom2, join contest berjemaah!

klik banner untuk join berjemaah.

tag
p/s: tarikh tutup 7 oktober 2011


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Sunday, October 02, 2011

GA : Cik Bambam! Saya nak ole-ole!!

contest..contest..and again,
klik banner yang cute sedunia ni untuk join sekaki..

mari lah join, hadiah souvenir dari luar malaysia beb.. yey! best. harap2 boleh menang! menang, menang, bertuah..bla..bla..bla..

p/s: due date pada 10 october 2011. sempat lagi weh, ade barpuluh2 jam lagi nie!

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Saturday, October 01, 2011

giveaway by anis athia

mari join contest pagi2 ahad ni...yey!

klik banner untuk join sekaki..

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya