Wednesday, November 30, 2011

#wordless wednesday-alone

bestnye kan..kalau..kalau..kan.. ade kan... em...eh2, bukan pakwe... kalau ade omak disebelah...

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Sunday, November 27, 2011

weh, kenapa dengan aku??

assalamualaikum...
short entry je kot... sebentar tadi, aku telah menyertai golongan facebookers yang menzahirkan perasaan melalui status FB.... serious rasa down..ok 2 sebab mengapa aku rasa down,
   1. malaysia kalah dengan pasukan yang main dengan 10 player
   2. aku tergolong dalam kumpulan facebookers yang beremosi
weh, aku bukan mengamuk..haha.. kecewa je, tu status paling metafora aku pernah buat kat FB... serious!




p/s: malaysia dah buat yang the best! bak kata orang, bola itu bulat......
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Saturday, November 26, 2011

tahun baru..perlu ke azam baru?

assalamualaikum....
kamu-kamu.. selamat tahun baru maal hijrah. okey, aku rasa, kalau takde lah cuti sempena awal muharam ni. aku pasti seratus peratus percent, ada je manusia-manusia yang tak tahu kewujudan awal muharam ni. eh, bukan nak cerita pasal sejarah awal muharam, nak tahu, tanya cik google, lebih tepat, mantap dan penuh informasi rasanya.

kalau kamu-kamu sekalian bukak fb, pasti buka kan... ramai lah facebookers ni duk pongprangpungprang update status mereka. TAHUN BARU, AZAM BARU.. okey, aku nak tanya pendapat kamu sekalian, penting ke menetapkan azam bila tahun baru. okey, aku admit, azam itu perlu, barulah orang kata ada semangat nak capai, okey, tak payah nak semangat sangatlah. bagi orang yang betul-betul bermati-matian nak capai matlamt, tabik SPRINGGGG!

tapi, bagi yang konon-konon nak ada azam baru setiap tahun baru ni, sekadar nak ikut trend lah. yelah kan, nanti orang tanye 'weh, azam tahun baru pe der?'. takkan nak jawab "takde lah bro' dengan bangganye. malu beb.. yelah, mesti orang duk cakap 'weh, orang takde azam ni, takde cita-cita'. ok, tak payah lah nak bergalak sangat kan. ko tu pon, azam bukan TERCAPAI sangat pon, tiap tahun, aku tengok, bertukar2 je azam ko..
   abun: azam aku tahun ni sempena awal muharam yang mulia ni, aku nak jadik pelagak ngeri.
   amin: kenapa?
  abun:  hari tu aku tengok secret garden, cambest je!
   amin: tahun lepas bukan azam ko nak jadi pelakon?
   abun: aku rasa, aku kurang kacak sikit dari aaron aziz
   amin: =.=..ok

bagi aku. ko tak salah sekelumit kuman pon kalau nak menetapkan azam, tapi, cubalah ko bagi ada rasa semangat kebersungguhan dalam nak buat azam tu kan. kalau setiap tahun pon nak tukar, haish, baik ko buat siap-siap azam tahun depan... bagi orang nampak ko lagi berpandangan jauh. ok, jauh lah sangat kan.

aku?? ada azam baru ke? hmm.. bagi aku, azam aku tak bertukar mengikut peredaran tahu, ia akan bertukar once sesuatu azam itu telah aku dapati keboleh capaiannya. dalam bahasa mudahnya, aku dah capai. macam mana dengan kamu sekalian, azam baru?
p/s: happy bestday, n bornday to my lovely bestie...niza.. love u damn much!
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

who knows......


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Wednesday, November 23, 2011

blending with my emotion......

assalamualaikum........
moody.........

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Tuesday, November 22, 2011

being stalker is not a right idea for me..

assalamualaikum..
just short entry untuk menghilangkan ke'addict'an aku untuk mengupdate blog.. amboi, tajuk aku macam nak tulis essei bi.. well, stalker. tak perlu lah aku nak hurai panjang mambang kan, semua orang ada pendapat lain-lain.. dalam mendefinisikan stalker.. weh, mendefinisikan! perkataan bahasa melayu paling agung aku pernah cipta! ok.

tipulah kamu-kamu kalau kamu rasa kamu tak pernah jadi stalker. sekali seumur hidup pon mesti penah, aku berani kerat kuku lah weh, ok, kuku je pon. in my point of view, wah, point of view, kerjaya sebagai stalker ni biasanya  bermula sejak.. sejak... kamu-kamu.. ok termasuk aku dah mula admire kat seseorang, ok SESEORANG...... tak kisah lah, kamu stalk pasebuk 'dia' ke, twitter 'dia' ke, blog 'dia' ke, rumah 'dia' ke, awek 'die' ke... and even, bumbung rumah 'dia'.. eh, bumbung pun boleh ek, aduhai...!

dan, secara pendeknya, bagi aku, kesedaran aku untuk berhenti dari menjadikan stalker sebagai kerjaya sampingan  ini harus aku mulakan segara. SEGERA! sebab, bila stalk je, mesti nak sedih-sedih, sentap-sentap.. dan yang paling parah, tak memasal nak jelous tibe-tibe.. hahahha.... mempengaruhi kekhusyukan dalam solat je..ahahah. tetibe! padahal kamu-kamu ..ok, aku juga, bukanlah siapa-siapa pada mangsa stalk itu kan..kan..kan.. sob3..

dapat disimpulkan bahawa, stalker orang ni takde paedahnya.. kan kawan-kawan??

p/s: mintak maaf kepada mangsa stalk aku...

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Saturday, November 19, 2011

update? yelah tu.

assalamualaikum..

dengan ini, aku telah mengupdate blog...
sibuk dengan midterm dan assignment yang beratur macam semuat nak curi gula!

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Friday, November 11, 2011

if and only if

p/s: tak sempat nak update entry...

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Tuesday, November 08, 2011

#wordless wednesday


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Monday, November 07, 2011

who's gonna be?

who's gonna be my MR. ?

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

CONTEST BFF 1.0 FAREZ SHAH OFFICIAL!

assalamualaikum.. dah lama tak masuk contest.. sejak akhir-akhir ni, sibuk bebenor lah nampaknya...

klik banner untuk join sekaki..

ni lah gambar yang dipertaruhkan.. jeng...jeng......


gambar ni masa raye haritu. sumpah best gile. ni kawan-kawan aku satu kelas masa sekolah menengah. so, aku nak namakan perjumpaan ni reunion tahunan. 
tag..
1. ainie
2. cik bunny
3. innanie
4. lulupages
p/s: tarikh tutup 25 disember 2011.


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Saturday, November 05, 2011

i just love this damn much! betul!

i choose to love you in silence, 
for in silence i receive no rejection,
i choose to love you in loneliness,
for in loneliness no one owns you but i,
i choose to adore you from distance,
for distance will shield us from pain,
i choose to hold you in my dreams,
for in my dream you have no end.
p/s: just like me.


seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Thursday, November 03, 2011

aku di tag! weh, pe bende tu??

assalamualaikum..
hallu mashmallow... dah brape hari mood nak update blog i terbang melayang merentasi banjaran himalaya.... ni pun bukan update, just nak jawab soalan yang my bestie tag. weh, sebenarnya, aku memang suke gile orang tanya soalan merepek+merapu, benar! tulus! suka.. tapi kenapa orang tak suke tanya-tanya kat aku ek? owh, abaikan.. padahal aku dah sediakan formspring, weh, tak payah nak berdrama swasta! tanye lah aku, berat aku dah turun berapa kilo ke, semut kegemaran aku ke.. merepek! ok, kawan aku kate, ni sejenis permainan..what?? permainan?? ok layankan je.. ni rulesnye...


 :Each person must post 11 things about themselves in their journal.

:Answer the questions the tagger set for you in their post . And creat 11 new questions for the people you tagged to answer.

:You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
:Go to their page and tell them you have tagged him/her.
:No tag backs.
:No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALL , TRUST, WITH ALL HONESTY) have to tagged 11 people.
soalan dari ainie yusof 
 1. nama samaran anda
     orang ramai-ramai panggil naz, kat rumah, mereka panggil aku angah @ oya. but seriously, aku suke  orang panggil aku oya. unik kan?
  2. makanan yang paling anda tak suka
    mostly kawan-kawan aku tahu. aku adalah seorang yang tak makan telur n coklat. nak tambah lagi?? belacan, sotong, cencaluk .. nak senarai, aku rase banyak lagi..nampak demanding tak?
  3. ciri ciri lelaki pilihan
    wah, soalan pebret aku..hahah.. well, orang kate, tak yah lah nak mimpi dapat mr. right kan, tapi, kalau sekadar mimpi, pe salahnya kan. ok, sila ambil perhatian. mr. right itu mestilah tak smart, tak baik sangat, tak hensem sangat(sedap mata memandang), tak miskin sangat, tak berapa tak pandai, n agama yang tak boleh tak ok! weh, ni baru senarai pendek!
  4. berat badan anda (haha)
 hmm.. tak berapa nak ringan lah dengan tinggi 160cm ni... 46 kg!! berat sasaran?? 44 kg. jom doakan aku..cakap patpulohpat kali!
  5. kenangan yang tak dapat dilupakan time kecik kecik dulu
  wah, childhood experience! hmm..selalu main kawen-kawen, tapi tak penah jadi pengantin..jadik yang masak-masak kat dapur je! yang paling best, eksiden sebab parut kat muka tu kekal sampai sekarang dan menyebabkan pertumbuhan bulu kening aku terbantut!
  6. blog kegemaran
  mestilah blog aku.. sehari, berapa puloh kali aku bukak. well, mestilah blog gosip n politik!
  7. jenama pencuci muka yang pernah anda pakai
   olay n safi. safi, selamat dan suci..
 8. tempat paling jauh yang anda pernah pergi
  perlis! serious jauh. aku dok johor weh! 
 9. saiz kasut anda
  aku berkaki besar! betul! saiz kasut aku 7 or 8..n even lebih..hahhaha..gajah!
10. perasaan anda bila kena tag
biase je..kan..tapi sebab aku suka jawab soalan. ye! aku suke!
 11. express yourself in 4 words
      susah marah, pendiam, memilih

soalan dar cik oyanazira

  1. antara rosmah dan paris hilton, sapa yang paling boros?
  2. kalau anuar zain @ ella melamar korang, nak terima tak?
  3. pernah hilang purse tak? kat mana?
  4. apa yang korang rasa bila tak dapat balik raya aidilfitri?
  5. 5 sikap korang yang korang suka?
  6. perkara paling gila korang pernah buat?
  7. mak dengan ayah, mana yang paling garang?
  8. filem malaysia yang paling hancur?
  9. bila kali terakhir baca sajak?
  10. suka dengar lagu apa masa study?
  11. describe diri korang dalam 1 perkataan? satu je
oyanazira tag
  1. http://inspirebunny.blogspot.com/
  2. http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/
  3. http://coklateyes.blogspot.com/
  4. http://whywhylovenad.blogspot.com/
  5. http://lulu-pages.blogspot.com/
  6. http://nadyabubble.blogspot.com/
  7. http://blognamipunye.blogspot.com/
  8. http://cokelatdanaiskrim.blogspot.com/
  9. http://www.kancil8349.blogspot.com/
  10. http://nurrcahaya.blogspot.com/
  11. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya