Thursday, December 22, 2011

berjaya itu pasti.. yakin!

style='width: 36px; height: 26px;'/>
assalamualaikum...
haiyak, dah lama rasanya kesyangan aku ni di anak tirikan, okey! alhamdulillah, berakhirnya semester 5.. aku rasa awesome sebab dapat menghabiskan 5 semester yang begitu banyak dugaan juga cobaan dari pelbagai pihak, hamboi!

berkenaan dengan tajuk entry lepas, telah aku tinggalkan pertanyaan tentang DOTA vs DEKAN... ok, simple briefing pasal dua bende ni,
DOTA= sejenis game yang dimonopoli oleh golongan ADAM

DEKAN= satu jenis pencapaian yang biasa diungguli oleh kaum HAWA
perkaitan?? hmm, tidak ada kena mengena dengan isu gender, namun... kedua-dua perkara ini jika digandingkan mengikut acuan serta format yang betul, pasti sesuatu yang unggul cemerlang muncul.. tak percaya? #dah macam promote MLM. okey, MR. K selalu kata, DOTA- dunia orang takde awek, padahal, berlambak je orang yang main dota tu berjaya mempunyai sekurang-kurangnya seorang awek comel.


mari terus ke agenda utama...
untuk mencapai DEKAN, kita boleh gunakan strategi untuk main DOTA
sekali tgk pon tau tak menarik..okey!

mari kita selami dengan dalam, apakah maksud disebalik ayat yang kiranya, aku rasa, begitu pelik pada pandangan..emm..emm.. sesiapa jua yang memandangnya.. okey, ini mengikut pengalaman aku sebagai seorang kakak kepada dua orang jejaka, okey, JEJAKA yang suka main game ni... terutama, jejaka yang paling bongsu.. pabila sudah menghadap dota, oh, dunia itu, dia yang punya, panggilan orang di rumah selalu dipandang enteng, juga, bila emak suruh beli gula, last2, emak jua yang akur.. cuba anda bayangkan, jika anda mengaplikasikan strategi mengelak-membeli-gula ini bila masa anda study?? boleh?? pasti dekan dalam gengaman. tak begitu?? realitinya, bila yang dihadap itu adalah medium yang dinamakan BUKU, seboleh-bolehnya, anda mengharap ada lah sesiapa yang memerlukan pertolongan dan membolehkan anda meningalkan buku itu serta merta..
strategi ini dinamakan
elak-buku-tolong-orang 
amalan mulia..

seterusnya, perkaitan jelas yang dapat aku lihat, permainan dota ini sangat memerlukan penelitian dalam usaha memperolehi kemenangan mutlak. okey, mereka-mereka ini, tidak pernah berputus harapan, walaupun dah kesejuta kali kalah, mereka akan tetap cari CHEAT code untuk membolehkan mereka menang namun dalam keadaan menipu. mereka ini kita panggil takutkan kegagalan. mereka tidak boleh menerima kenyataan bahawa mereka memang tidak terror.. dan menganggap orang lain pun menang hanya dengan nasib, okey, salah, skill itu penting.

mari kita garapkan sesuatu melalu situasi diatas, jika ia diaplikasikan dalam kehidupan seharian seorang pelajar, pastinya, assignment yang disiapkan berkualiti tinggi kerana hasil carian mr. google yang sangat sempurna juga bebas dari copycat.. pastinya, tiada istilah repeat paper seandainya mereka berusaha, tak pernah menyerah dan yang paling penting, main dota.. uhuh.. perlu ke??

konklusinya, pencapaian pelajar mahasiswa terutamanya, adalah bergantung kepada skill permainan DOTA anda.. weh, ini menyimpang! anda rasa, bagaimana? sesuai tak strategi permainan dota ini diterapkan dalam kehidupan mahasiswa?
yakin pasti boleh..

p/s: bahasa puitis yang tak boleh blah. strategi.. terpengaruh dengan SM.. #Hadoilah!
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

0 orang lompat katak:

Post a Comment

rase nak mengkeji tak???


 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya