Saturday, October 20, 2012

meng 'inspirasi'

 utuhnya cinta hamid buat zainab. ini baru betul cinta sampai mati

mimpi ke paris menyatukan arai dan ikal, sahabat sejati.

p/s; free nanti baru aku update penuh hokeyy
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Thursday, October 18, 2012

percayalah...!

yakin bahawa setiap ujian yang diturunkan itu, pasti ada hikmah di sbaliknya

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Friday, October 05, 2012

usaha itu penting...!

assalamualaikum...
si chomel, si kachak juga si manis... hawaw u??? ok, entry ni panjang sikit kot..ok, panjang sikit... nak hilangkan boring seketika setelah menghadap journal..ohemgee... JOURNAL weh...

bagi aku,(bagi aku.. i mean it!) kalau kau nak dapatkan sesuatu.. adalah penting untuk berusaha, USAHA.. aku tahu, sesetengah orang tak payah dok pulun usaha pon, they still get what their want, or more than that...(speking hokeyy).. itu aku anggap kelebihan diaorang lah, atau mungkin Allah nak test kat diaorng... problem statement untuk entry ni, sebab kebelakangan ni, aku tengok kawan-kawan aku kat fb duk ligat buat entah ape infinity download.. ala, yang login facebook, kau dapat duit... wehhhhhhhh! ni heaven!

bukan lah aku jelous tengok duit berkepuk2 diaorang, tapi bila aku fikir sedalam2nya.. kalau lah semudah tu dapat duit, kenapa perlu duk orang ramai sibuk2 masuk universiti lah, duk oversea lah... sebab aku tengok, diaorang ni tak nampak pon macam jual service or barang.. or aku yang tak tahu.. hmm... eh, aku bukan berfikiran negatif, cuma ada lah sikit, seriously, walaupun bende ni diaorang kata halal, aku tak berminat pon, sebab, aku rasa, kau kalau nak sesuatu, kau kene berusaha semampu mungkin, bukan hanya klik share, taip2, suruh orang bank in duit kat kau punya akaun, aku tak boleh terima ini... TAK BOLEH!


dulu ada jugak aku tengok benda2macam ni, tapi dia duk senyap sebentar.. pastu sekarang mula balik.. di situ aku nampak kemusykilan, kalau lah benda tu betul2 mendatangkan keuntungan tanpa diragui.. kenapa dia tak berterusan dan kenapa najib tak umum untuk bagi dana kat benda infinity download ni bagi besar siki t biar budak2 yang nak bayar ptptn ni cepat sikit bayar, tak yah kau dok penat2 masuk job street cari keje, hari2 duk rumah bayar broadband, login facebook je.. kan mudah..kan.. MUDAH!

usahalah semampumu untuk mendapatkan apa yang kau inginkan. pasti kepuasan yang kau dapat tu berganda.. pasti!

tapi, mungkin rezeki diaorang memang duk kat benda2 yang tak memerlukan usaha yang sedaya mungkin boleh kau bagi. mudah-mudahan rezeki diaorang murah dan kalau benda2 ntah apa2 tu tak betul, bagi lah mereka sedar awal2...
seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

Monday, October 01, 2012

inverse!

assalamualaikum...
si manis dan si kachak sekalian.. akibat kekangan masa... masih belum ada mood untuk menghasilkan post yang panjang2...

this NEGATIVE makes me happy..alhamdulillah !

seronok sampai tak ingat.. www.tips-fb.com

 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya