Thursday, October 09, 2014

beda!

style='width: 36px; height: 26px;'/>
assalamualaikum,

Setiap manusia pun lahir lain.. semua berbeza.. kembar seiras pun berbeza.. tang mana?? tang ibu jari.. dan yang pasti.. bahagian hati itu tentunya lain.

'Rambut nampak sama hitam, hati lain-lain'

intepretasi setiap orang berlainan, kerana cara dan gaya berfikir kita beda. ada yang lebih positif dan ada juga yang asyik berfikir negatif. salah?? tidak! perbedaan pendapat itu, kalau digunakan dengan penuh berhemah serta menitikberatkan segenap aspek, ia boleh jadi satu kelebihan!

Mengharap orang lain punya fikiran sama seperti kita adalah mustahil! impossible! kalau kita fikir menyimpan duit itu penting.. ada yang fikir ia tidak penting. mengapa mahu menyimpan begitu banyak duit, kan tak bawa mati! tidak! aku menyimpan kerana aku punya impian besar! nah,beda kan. Jadi, mari kita ikhlaskan hati, belajar menerima pandangan orang, belajar untuk tidak bercakap mengenai apa yang orang lain fikir. Apa yang kita fikir tidak tentu betul dan apa yang orang fikir tak semestinya salah. kerana kebanyakan masa, apa yang kita fikir adalah untuk kepentingan diri kita. tak betul?? bohong!
www.tips-fb.com

0 orang lompat katak:

Post a Comment

rase nak mengkeji tak???


 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya