Wednesday, October 08, 2014

membazir

style='width: 36px; height: 26px;'/>
assalamualaikum...

ayah: angah kenapa makin kecik??
angah: eh, mana ada.. along lagi kecik
mak: yela.. duit makan buat beli buku
angah: eh!!

Adakah boleh aku kategorikan beli buku itu membazir?? hmm.. pada aku.. haruslah tidak! pada mak aku.. membazir!! (adeh!) mengapa? mak kata aku beli buku bukan-bukan.. mak.. kite beli buku Andre Hirata!! mak kata belilah buku-buku agama.. ada beli lah!! tapi serius memakan masa berbulan-bulan untuk habis... kelemahan aku!

kerja semakin hari semakin banyak.. tekanan hidup semakin meningkat.. lebih-lebih lagi sejak duk sebelah bos. eh! tak.. sebab kerja makin banyak la!! lantas..(amboi) aku pun order banyak-banyak buku dan end up.. tak baca sigh! kerana masuk MPH adalah kewajipan.. paling kurang sebulan 2 kali.. kerana itu terapi stress!
kalau pergi shopping.. tak cukup bawak rm30.. bawak pegi MPH.. nah, dapat buku 1!!

Dan membeli buku tanpa jaminan akan membaca sehingga habis adalah habit yang paling teruk aku sekarang! dan itu namanya membazir.. akulah manusia pembazir!! untuk menampung pembaziran, aku sekarang sudah pandai masak. eh! yelah. duit beli buku aku curi sikit dari bajet makan bulanan.. itu aku puji diri aku! hahaha.

kesimpulannya.. aku perlu mencari hobi baru bagi melegakan tekanan hidup yang semaikn meningkat. contohnya jalan-jalan zoo negara.. berbasikal di bukit cerakah.. dan pergi bercuti.. ini dalam perancangan.. ok.. tapi nak ajak sapa.. dan. sapa nak ikut???
www.tips-fb.com

0 orang lompat katak:

Post a Comment

rase nak mengkeji tak???


 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya