Sunday, October 02, 2016

Persekitaran

style='width: 36px; height: 26px;'/>
Assalamualaikum.

I do believe that things around us does affect our life in any ways. Be it people, animals and even plant..haha.

Apa yang ada pada kita, dan apa yang kita praktis seharian, banyak ke sikit, pasti ada pengaruh persekitaran. Kalau mak ayah tu, memang dh role model la, dan kalau adik beradik tu, dh jadi sebahagian hidup dan memang kene mengasimilasikan diri kita dengan diaorang la.

Bagaimana aku hari ini, jujurnya banyak dipengaruhi kehidupan masa sekolah menengah, masa di asrama. Be it cara pemakaian, pergaulan dan cara hidup berdikari. Mereka-mereka yang ketika itu la, yang masih jadi pendamping sampai sekarang. Alhamdulillah.

Kita tak boleh memilih persekitaran tapi cara bagaimana kita menyesuaikan diri tu penting. Dah kalau.masuk kandang kambing, kenalah mengembek kan, tapi dh kalau kambing tu buat onar, kita boleh elak dari buat onar kan.

Working environment, banyak mengajar bagaimana aku harus berdepan dengan ragam orang yang bermacam-macam. Bagaimana mahu mengawal situasi, dan bagaimana untuk tidak terus menunding jari atas kesalahan orang lain walhal terang-terang itu memang bukan salah kita. Dan terima.kasih atas persekitaran yang kurang kontroversi.

With all the workloads and such hectic closing period, I managed to post an entry. Achievements!

okbai.

www.tips-fb.com

0 orang lompat katak:

Post a Comment

rase nak mengkeji tak???


 
segala isi benda dalam blog ni siti nazirah yang punya